Ξεκινάει η πληρωμή σε Βιολογικά, Κομφούζιο, Απονιτροποίηση κ.α.

Σήμερα θα ξεκινήσει όπως όλα δείχνουν η καταβολή του 75% των προγραμμάτων, ύψους 180 εκατ. ευρώ για Βιολογική Γεωργία και Βιολογική Κτηνοτροφία, Απονιτροποίηση, Κομφούζιο, Αυτόχθονες Φυλές, Αμπελώνα Θήρας και Ελαιώνα Άμφισσας.

Πάντως, η όλη διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί σταδιακά μέχρι τα μέσα της επόμενης εβδομάδας, καθώς τα χρήματα θα φανούν πρώτα στην Τράπεζα Πειραιώς και μετά στις υπόλοιπες. 

Πηγές από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων μιλώντας στο Agrocapital σημείωσαν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία των διασταυρωτικών ελέγχων, ενώ χωρίς κανένα πρόβλημα έγιναν και οι δοκιμαστικές πληρωμές από το gov.gr. Σημειώνεται ότι από την περσυνή περίοδο η όλη διαδικασία πληρωμής των προγραμμάτων γίνεται μέσω του gov.gr.

Το προηγούμενο διάστημα είχαν δημοσιευθεί οι σχετικές αποφάσεις «ανοίγοντας» έτσι το δρόμο για τη καταβολή των χρημάτων στους λογαριασμούς των δικαιούχων. 

Όπως είχαν ενημερώσει ΥΠΑΑΤ και ΟΠΕΚΕΠΕ, το ποσό που θα πληρωθούν οι αγρότες θα είναι μικρότερο από άλλες χρονιές, με την προκαταβολή φέτος να φτάνει το 70% και θα αφορά περίπου το ποσό των 180 εκατ. ευρώ. 

Τέλος, σύμφωνα με τα ίδιες πηγές, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας πληρωμής, οι δικαιούχοι θα έχουν τη δυνατότητα να προβούν σε ενστάσεις κατά των αποτελεσμάτων, ώστε εν συνεχεία να γίνουν οι όποιες διορθώσεις και να γίνει νέα πίστωση.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις