Σε ολλανδικά χέρια «περνά» η Ελληνική Εταιρεία Σταφυλιών

Ο Ολλανδός εισαγωγέας αποκτά έναν από τους μεγαλύτερους προμηθευτές επιτραπέζιων σταφυλιών στην Ελλάδα, δίνοντάς του πρόσβαση σε υψηλής ποιότητας παραγωγή ποικιλιών Bloom Fresh χωρίς κουκούτσια

Η ολλανδική εταιρεία νωπών προϊόντων Olympic Food Group (OFG) εξαγόρασε την Ελληνική Εταιρεία Σταφυλιών (ΕΕΣ), έναν από τους μεγαλύτερους παραγωγούς λευκών και κόκκινων επιτραπέζιων σταφυλιών χωρίς κουκούτσια στην Ελλάδα, όπως αποκαλύπτει το Fruitnet.

Με ισχύ από την 1η Ιουλίου και ανακοινώθηκε την παραμονή της συμμετοχής της στο Fruitnet Grape Congress στο Rutigliano της Ιταλίας, η εξαγορά συνεχίζει την πρόσφατη επέκταση της OFG στην κατηγορία των σταφυλιών.

Η OFG θα προμηθεύεται το μεγαλύτερο μέρος των καλλιεργειών που καλλιεργούνται στην έκταση 30 εκταρίων στον Άγιο Παύλο της Χαλκιδικής, στη βόρεια Ελλάδα. Και τα φρούτα θα πωλούνται κυρίως μέσω της υποκαταστήματός της Olympic Fruit.

"Τα σταφύλια είναι πολύ σημαντικά στην γκάμα της Olympic Fruit", σχολιάζει ο Lennart van den Heuvel, διευθύνων σύμβουλος της Olympic Food Group. "Είναι ένα από τα προϊόντα στα οποία είμαστε ειδικοί εδώ και χρόνια και γι' αυτό είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με αυτό το βήμα. Το γεγονός ότι βρισκόμαστε τόσο κοντά στην καλλιέργεια μας επιτρέπει να διασφαλίζουμε καλύτερα την ποιότητα και τη διαθεσιμότητα για τους πελάτες μας.

Ο Γιώργος Σαλιάρης-Φασέας, ιδρυτής της GGC, είναι επίσης ενθουσιασμένος με τη συμφωνία. "Χαίρομαι που συνεργάζομαι με μια καινοτόμο εταιρεία στην Ολλανδία, η οποία κατανοεί τους αγρούς, είναι πρακτική στις επιχειρήσεις και έχει παρόμοια πρότυπα ποιότητας με τα δικά μας".

Πέρυσι, η GGC κατέλαβε την πρώτη θέση στην κατάταξη των προμηθευτών ποιότητας για τον μεγαλύτερο πελάτη λιανικής πώλησης στο Ηνωμένο Βασίλειο, και προφανώς ήταν επίσης το πρώτο αγρόκτημα σταφυλιών που πιστοποιήθηκε για βιωσιμότητα.

Καλλιεργεί διάφορες λευκές και ερυθρές ποικιλίες σταφυλιών που αναπτύχθηκαν από την Bloom Fresh. Αυτές οι λευκές ποικιλίες περιλαμβάνουν τις Sugar Crisp, Sweet Globe και στο μέλλον την Cotton Candy, ενώ οι κόκκινες ποικιλίες είναι οι Jack Salute και Sweet Celebration.

Τα πρώτα σταφύλια θα είναι διαθέσιμα μέσω της Olympic Fruit περί τα τέλη Αυγούστου και θα διατεθούν μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις