της Βάσης Παναγοπούλου
Το 1997 η εταιρία ΗΠΕΙΡΟΣ ενσωματώθηκε στους κόλπους της επιτυχημένης εταιρίας εμπορίας τροφίμων, ΟΠΤΙΜΑ. Από τότε μέχρι σήμερα, η ΠΟΠ φέτα της ΗΠΕΙΡΟΣ, έχει βραβευθεί πολλαπλά, όχι μόνο με βραβεία γεύσης αλλά και με βραβεία ποιότητας/εμπορικού κύρους, από διεθνείς οργανισμούς. Οι σύγχρονες ιδιόκτητες εγκαταστάσεις της εδρεύουν στον Αμμότοπο Άρτας και εκεί ετησίως επεξεργάζονται περί τους 25.000 τόνους γάλακτος.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε η εταιρία: «το 99% και πλέον των εισκομιζόμενων ποσοτήτων γάλακτος είναι ελληνικό, πρόβειο ή γίδινο, το οποίο χρησιμοποιείται για την παραγωγή τόσο ΠΟΠ προϊόντων, όσο και άλλων προϊόντων, όπως π.χ. γιδοτύρι, ΗΠΕΙΡΟΣ Ελαφρύ κλπ. ». Το νέο τους προϊόν είναι το μαλακό, λευκό τυρί άλμης, που διατηρεί όλα τα χαρακτηριστικά της φέτας αλλά και η φέτα ΠΟΠ με 40% λιγότερο αλάτι και πάλι από αιγοπρόβειο γάλα.
Τα προϊόντα τους εξάγονται σε χώρες όπως Γερμανία, Ιταλία, Γαλλία, Πολωνία, ΗΠΑ, Αυστραλία, Αγγλία και Κύπρος, σε συσκευασίες δοχείων ή πλαστικών με άλμη και σε συσκευασίες κενού αέρος.
Πληροφορίες: http://www.optima.gr
Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις