H οινική παραγωγή στο νησί της Ρόδου το 2016 ήταν μειωμένη κατά 4,4% σε σχέση με την παραγωγή του 2015, γεγονός που οφείλεται κυρίως στην μείωση κατά 8,2% της λευκής ποικιλίας Αθήρι, λόγω καιρικών συνθηκών που επικράτησαν στο νησί με κύριο αίτιο τις χαμηλές βροχοπτώσεις.
Το ήπιο όμως και ξηρό καλοκαίρι συνέβαλλε ώστε να παραχθούν σταφύλια υγιέστατα με πολύ καλή ωριμότητα και διακύμανση σακχαρικού τίτλου από 12,5 έως 14,5 Be, ανάλογα με την ποικιλία και την περιοχή.
Στη Ρόδο η συνεχής εγκατάσταση ποιοτικών αμπελώνων συμβάλλει στην παραγωγή εξαιρετικών οίνων, μια τάση που αναμένεται να συνεχισθεί και τα επόμενα χρόνια. Οι τιμές των σταφυλιών διατηρήθηκαν σταθερές στα επίπεδα των προηγούμενων ετών.