Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου Waterloo στον Καναδά καθώς το εύγευστο φρούτο μπορεί να καταπολεμήσει τα βλαστικά της κύτταρα, κάτι που λίγες θεραπείες καταφέρνουν.
Όπως επισημαίνουν οι επιστήμονες, το αβοκάντο μπορεί να αποτελέσει το νέο «φάρμακο» για την καταπολέμηση της λευχαιμίας, καθώς έρευνες έδειξαν πως, το εν λόγω φρούτο δρα σε μοριακό επίπεδο δίχως να βλάπτει την υγεία. Για πρώτη φορά οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι το συγκεκριμένο φρούτο μπορεί να έχει αντικαρκινική δράση, γράφουν οι ιατρικές επιθεωρήσεις. Σύμφωνα με τα ευρήματα της νέας μελέτης , το αβοκάντο μπορεί να καταπολεμήσει την οξεία μυελογενή λευχαιμία, μια σπάνια και συχνά θανατηφόρα μορφή της συγκεκριμένης νόσου. Τα μόρια του λίπους που προέρχεται από το αβοκάντο στοχεύουν στα βλαστικά κύτταρα της λευχαιμίας, δηλαδή στη ρίζα της νόσου, καθώς αυτά εξελίσσονται σε μη φυσιολογικά κύτταρα του αίματος. Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», oι Καναδοί ερευνητές διαπίστωσαν ότι το λίπος του αβοκάντο, η επονομαζόμενη "αβοκαντίνη Β, μπορεί να σταματήσει αυτή τη διαδικασία και να στοχεύσει τα βλαστικά κύτταρα, έτσι ώστε να αναπτυχθούν υγιή ερυθρά αιμοσφαίρια.
Η επιστημονική ομάδα έχει πραγματοποιήσει πολλές δοκιμές προκειμένου να γίνει κατανοητός ο τρόπος με τον οποίο μπορεί να λειτουργήσει σε μοριακό επίπεδο το νέο αυτό φάρμακο . Oι Καναδοί ερευνητές επισημαίνουν ότι μπορεί να περάσουν περάσουν χρόνια έως ότου λάβει ένα τέτοιο φάρμακο έγκριση για χρήση σε καρκινοπαθείς ασθενείς, όμως γίνονται ήδη προετοιμασίες για την έναρξη των αναγκαίων δοκιμών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, παλαιότερη έρευνα, που είχε πραγματοποιήσει βρετανικά πανεπιστήμια, είχε δείξει ότι το αβοκάντο προστατεύει τον ανθρώπινο οργανισμό από τις επιπτώσεις της ατμοσφαιρικής μόλυνσης. Οι επιστήμονες είχαν ανακαλύψει ότι, η βιταμίνη Ε- που εμπεριέχεται στο αβοκάντο αλλά και στο σπανάκι- έχει την δυνατότητα να προστατεύσει τους πνεύμονες από τα βλαβερά μικροσωματίδια της αιθαλομίχλης, μειώνοντας τις επιπτώσεις από την έκθεση σε αυτήν. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από το πανεπιστήμιο "King's College" του Λονδίνου και το πανεπιστήμιο του Νότινχαμ.
Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις