Η θρεπτική αξία του «χρυσού» πεπονιού

Έχουμε πια μπεί για τα καλά σε ρυθμούς και θερμοκρασίες καλοκαιρινές και γιατί όχι σε διατροφικές συνήθειες που συνάδουν με την εποχή!
 
Την τιμητική τους έχουν τα φρούτα τους καλοκαιρινούς μήνες με μεγάλη ποικιλία και τεράστια ωφέλη για την υγεία μας.

Από τα πιο δημοφιλή φρούτα είναι και το πεπόνι με το έντονο άρωμα, γλυκιά του γεύση και χρυσαφί χρώμα! Λέγεται ότι κατάγεται από την Ασία και φέρει σημαντικές θεραπευτικές ιδιότητες. 

Το πεπόνι με το έντονο κίτρινο χρώμα (cantaloupe) χρησιμοποιείται στην Κίνα για την θεραπεία της ηπατίτιδας.
 
Οι πιο γνωστές ποικιλίες ελληνικών πεπονιών είναι το Θρακιώτικο και ιδιαίτερα η ποικιλία ‘Χρυσή Κεφαλή’ και τα Αργείτικα.

Το πεπόνι είναι πολύ χαμηλό σε θερμιδική αξία με τα 100γρ να περιέχουν μόλις 34 θερμίδες . Κακώς λοιπόν κατηγορούμε τα καλοκαιρινά πιο γλυκά φρούτα πως ΄παχαίνουν’.
 
Η μία μερίδα-φέτα είναι στα 160γρ και αποτελεί το τέλειο σνακ ή επιδόρπιο. Το συγκεκριμένο φρούτο είναι απεναντίας πολύ πλούσιο σε βιταμίνες Α, C, B6 και νιασίνη, θειαμίνη, κάλιο.

πηγη:boro.gr

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις