Τα προϊόντα ολικής άλεσης κερδίζουν συνεχώς έδαφος στο τραπέζι μας και στις διατροφικές μας συνήθειες.
Και αυτό δεν συμβαίνει χωρίς λόγο: έχουν σημαντικότατα πλεονεκτήματα και οφέλη για τον οργανισμό μας, τα βασικότερα από τα οποία αναφέρουμε παρακάτω.
Τα προϊόντα ολικής άλεσης είναι πιο θρεπτικά σε σχέση με τα πλήρως επεξεργασμένα διότι αλέθεται μεγαλύτερο μέρος του σπόρου του δημητριακού.
Τα προϊόντα ολικής άλεσης περιέχουν αλεύρι ολικής άλεσης, δηλαδή αλεύρι για του οποίου την παρασκευή χρησιμοποιείται ολόκληρος ο σπόρος του δημητριακού, σε αντίθεση με το άσπρο/ ραφιναρισμένο αλεύρι που προέρχεται μόνο από ένα μέρος του σπόρου, το ενδόσπερμο.
Στο φλοιό και το φύτρο του δημητριακού που αξιοποιούνται κατά την ολική άλεση, υπάρχουν πολύτιμες βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία και φυτικές ίνες.
boro.gr
Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις