Μετά από προσπάθειες πολλών ετών, δρομολογήθηκε η διαδικασία για την πιστοποίηση του θυμαρίσιου μελιού της Καλύμνου, ως διατροφικός θησαυρός λόγω των εξαιρετικών του ιδιοτήτων.
Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ανταποκρινόμενη σ’ ένα πάγιο αίτημα των παραγωγών του νησιού, με τη συμπαράσταση του Δήμου Καλυμνίων, του Εμπορικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου και των δύο τοπικών συνεταιρισμών μελισσοκόμων του νησιού , προχώρησε στην ανάθεση του έργου της πιστοποίησης του προϊόντος, σύμφωνα με τις διαδικασίες που προβλέπονται από τον Νόμο.
Η κίνηση αυτή της Περιφέρειας, που γίνεται στα πλαίσια της γενικότερης προσπάθειας της να βοηθήσει στην ανάπτυξη της οικονομικής δραστηριότητας των νησιών, έχει ιδιαίτερη αξία σε μια πολύ δύσκολη οικονομική περίοδο , καθώς αναμένεται να δώσει μεγάλη ώθηση σ’ ένα ανερχόμενο κλάδο παραγωγών στην Κάλυμνο και αξιοποιεί ένα σπουδαίο συγκριτικό πλεονέκτημα του νησιού που μέχρι σήμερα δεν είχε αναδειχθεί επαρκώς .
Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις