Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Frontiers in Human Neuroscience, οι sommelier και γενικά οι ειδικοί του κρασιού παρουσιάζουν πιο οξεία την αίσθηση της όσφρησης, όπως επίσης και μεγαλύτερα και πιο πυκνά μέρη του εγκεφάλου. Η πυκνότητα αυτή πιστεύεται ότι μπορεί να εμποδίσει την εμφάνιση Αλτσχάιμερ και Πάρκινσον σε μεγαλύτερο ποσοστό σε σχέση με αυτούς που παρουσιάζουν μικρότερη πυκνότητα και δεν πίνουν κρασί.
Αν και σύμφωνα με την επικεφαλής νευροψυχολογίας στην Cleveland Clinic του Λας Βέγκας και επικεφαλής της μελέτης, Δρ. Σάρα Μπανκς, τίποτα δεν είναι ακόμη σίγουρο, παρ’ όλ’ αυτά φαίνεται ότι όταν υπάρχει πιο πυκνός εγκέφαλος σε αυτές τις περιοχές, χρειάζεται περισσότερο μέχρι να αρχίσει κάποιος να αισθάνεται την ασθένεια.
Όπως είναι φυσικό, χρειάζονται περισσότερες έρευνες, αλλά τα τελευταία ευρήματα είναι κάπως ενθαρρυντικά για την ελεγχόμενη κατανάλωση κρασιού.
Πηγή:clickatlife.gr