Μυστικά ομορφιάς από τη φύση

Τα εκχυλίσματα και τα αιθέρια έλαια λουλουδιών και φυτών πρωταγωνιστούν όλο και πιο πολύ τα προϊόντα περιποίησης και φροντίδας του δέρματος, αποδεικνύοντας ότι η φύση είναι ο καλύτερος φίλος της ομορφιάς μας!

Τίποτα δεν συγκρίνεται με τη ομορφιά των προϊόντων της μητέρας φύσης… Ευτυχώς πολλά από τα υλικά που μας χαρίζει απλόχερα, βρίσκονται στον κήπο μας, αλλά και στο… ψυγείο μας!

Aloe Vera για ενυδάτωση

Η αλόη θεωρείται η πιο πλούσια πηγή ενυδάτωσης της επιδερμίδας εις βάθος, καταπραΰνοντας το ευαίσθητο και αφυδατωμένο δέρμα. Το φυτό αυτό ευδοκιμεί στις ερήμους, μοιάζει με κάκτο και είναι πλούσιο σε μέταλλα, ένζυμα, βιταμίνες και αμινοξέα. Είναι ιδανική για θαμπές και τραχιές επιδερμίδες, που έχουν ανάγκη από νερό. Είναι στην πραγματικότητα ένα θαυματουργό φυσικό συστατικό με ενυδατικές, ρυθμιστικές, καθαριστικές και θεραπευτικές ιδιότητες, κατάλληλο για κάθε τύπο επιδερμίδας. Τα ενεργά συστατικά της μεταφέρουν τα θρεπτικά στοιχεία στις εσωτερικές στιβάδες του δέρματος, ενώ τα πολυσακχαρίδια που περιέχουν δημιουργούν πλέγμα, αποτρέποντας την απώλεια της φυσικής υγρασίας. Ακόμα, δρα στα κύτταρα βελτιώνοντας την κατάστασή τους και προκαλεί επιτάχυνση της παραγωγής του κολλαγόνου, περιορίζοντας τις ρυτίδες και βοηθώντας το δέρμα να αναγεννηθεί. Τέλος, η ισχυρή αντιοξειδωτική της δράση συνδυάζεται με την ιδιότητα της να αυξάνει της ενεργοποίηση του οξυγόνου στο δέρμα, δυναμώνοντας τους ιστούς και προλαμβάνοντας τις δερματικές βλάβες.

Ίρις κατά της λιπαρότητας

Πέρα από το υπέροχο άρωμα, παρουσιάζει και αναζωογονητικές, καθαριστικές και στυπτικές ιδιότητες. Πλούσιο σε αμινοξέα, τανίνες και φλαβονοειδή, χαρίζει απαλότητα και προστασία, καταπολεμώντας την γυαλάδα. Είναι ιδανικό συστατικό για τις μεικτές ή λιπαρές επιδερμίδες.

Karite

το βούτυρο karate είναι ιδανικό για την τροφή, την ενυδάτωση, αλλά και της αναδόμησης της επιδερμίδας σας.

Φύκια πλούσια σε μέταλλα

Τα φύκια θεωρούνται ο καλύτερος φίλος των καλλυντικών προϊόντων χάρη στις πολλαπλές ιδιότητές τους. Είναι πλούσια σε θρεπτικές, αντιοξειδωτικές, αναζωογονητικές, ενυδατικές και αντιφλεγμονώδεις ουσίες. Πιο συχνά χρησιμοποιούνται:

  • Spirulina: Χάρη στην περιεκτικότητα του σε καροτενοειδή, βιταμίνες, πρωτεΐνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία, περιλαμβάνεται στην σύνθεση πολλών ενυδατικών, θρεπτικών, αναζωογονητικών και αντιοξειδωτικών προϊόντων. Φημίζεται, ακόμα, για την προστατευτική του δράση ενάντια στις ακτίνες του ήλιο.
  • Dunaliella: πλούσιο σε Β-καροτίνη χρησιμοποιείται σε πολλά προϊόντα για τον ήλιο και τις ρυτίδες. Διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου, αυξάνει την παραγωγή μελανίνης και βοηθάει στην πρόληψη ερυθημάτων από τον ήλιο.

Πράσινο τσάι κατά της ρύπανσης

Ιδανικό για τις επιδερμίδες πο7υ υποφέρουν από την ατμοσφαιρική ρύπανση. Ενισχύει τα επίπεδα των λιπιδίων και βιταμίνης Ε στην επιδερμίδα, προλαμβάνοντας την πρόωρη γήρανση. Χάρη στις πλούσιες αντιοξειδωτικές αντιφλεγμονώδεις ουσίες που περιέχει, είναι απαραίτητο για τον καθημερινό πρωινό και βραδινό καθαρισμό προσώπου σας.

Αβοκάντο για απαλότητα

Οι Ινδιάνοι χρησιμοποιούσαν το εξωτικό αυτό φρούτο για να προστατεύουν το δέρμα τους από τον ήλιο και τον άνεμο, γι΄ αυτό και το συναντάμε κυρίως στις κρέμες ημέρας. Σήμερα, χρησιμοποιείται ευρέως αφού, λόγω της περιεκτικότητά του σε αμινοξέα και λεκιθίνη, τρέφει και προστατεύει την επιδερμίδα από εξωτερικούς παράγοντες. Πλούσιο σε βιταμίνη Ε διατηρεί το δέρμα νεανικό, καταπολεμώντας τξη γήρανση των κυττάρων. Ένα φυτικό έλαιο με μαλακτική δράση και καλή αποδοχή στην υφή που απλώνεται ικανοποιητικά στο δέρμα.

Ελιά για επανόρθωση και προστασία

Γνωστή για την ευεργετική της επίδραση στην υγεία και την ομορφιά μας, διατηρεί την ακμαιότητα του οργανισμού σε υψηλά επίπεδα. Πλούσια σε αντιοξειδωτικές ουσίες, απαλύνει την επιδερμίδα, προστατεύοντας την από τις ελεύθερες ρίζες και τη γήρανση.

Πορτοκάλι για απόλυτη λάμψη

Η βιταμίνη C που περιέχει που περιέχει είναι γνωστή για τις αντιοξειδωτικές της ιδιότητες αλλά και για τη λάμψη που χαρίζει στο δέρμα σας. Προστατεύει την επιδερμίδα από τις ελεύθερες ρίζες και την πρόωρη γήρανση. Πλούσιο σε βιταμίνη Α χαρίζει ελαστικότητα στο δέρμα.

Γάλα

Πλούσιο σε ασβέστιο και μέταλλα, αποτελεί πολύτιμο όπλο για την ενδυνάμωση της επιδερμίδας, διατηρώντας την λεία και νεανική.

Τσουκνίδα κατά της λιπαρότητας

Τα ένζυμα που περιέχει παρεμβαίνουν στην παραγωγή του σμήγματος κι έτσι αντιτίθεται στην λιπαρότητα.

Χαμομήλι

Χάρη στον σπιροαιθέρα που περιέχει ανακουφίζει και απαλύνει το ερεθισμένο δέρμα και εκζέματα, καταπραΰνοντας ακόμα και καταπονημένα μάτια. Χαλαρώνει τους μύες και σας απαλλάσσει από το στρες, χάρη στη μυρωδιά του.

Ρύζι

Πλούσιο σε βιταμίνες Β, βοηθάει στην αντιμετώπιση της φυσικής φθοράς των κυττάρων. Αποτελεί πλήρη τροφή για το δέρμα, αφού αναπλάθει τα κύτταρα  και απομακρύνει τις σκούρες κηλίδες που προκαλούνται εξαιτίας της γήρανσης και της ηλιακής ακτινοβολίας.

Σιτάρι ολικής αλέσεως

Αποτελεί μια άριστη πηγή βιταμινών Ε και ένα φυσικό αντιοξειδωτικό κατά των ελεύθερων ριζών, τη βασική αιτία γήρανσης του δέρματος.

Αμύγδαλα

Το αμυγδαλέλαιο ωφελεί σε όλες τις περιπτώσεις δερματικών παθήσεων, από την απλή ξηρότητα του δέρματος, μέχρι και τα πιο σοβαρά εκζέματα.