Τι ανακάλυψαν οι μελέτες επιστημόνων που μας απογοήτευσε...Τα νέα είναι δυσάρεστα, η αυξημένη κατανάλωση τηγανητής πατάτας μπορεί να αυξήσει σημαντικά τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των αναλύσεων, η συνολική κατανάλωση πατάτας δε φάνηκε να συνδέεται με τον κίνδυνο θνησιμότητας, όμως όσοι έτρωγαν 2-3 μερίδες τηγανητές πατάτες ανά εβδομάδα, είχαν διπλάσιο κίνδυνο πρόωρου θανάτου.
Οι διατροφολόγοι λένε πως το τητάνισμα της πατάτας την κάνει από υγιεινή σε βλαβερή έχοντας τρεις σοβαρές συνέπειες με την πάροδο του χρόνου!Καρκίνος, καρδιαγγειακά προβλήματα και διαβήτης. Άλλωστε οι επιστήμονες αναφέρουν πως ο,τιδήποτε τηγανητό περιέχει βλαβερές χημικές ουσίες που βρίσκονται επίσης και στον καπνό του τσιγάρου.
Η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων ανέφερε δε πως η ουσία ακρυλαμίδιο (AA) - που σχηματίζεται όταν τα τρόφιμα μαγειρεύονται σε υψηλή θερμοκρασία – ευθύνεται για την εμφάνιση καρκίνου τα τελευταία χρόνια.
Πηγή: e-radio.gr