Μούχλα σε τρόφιμα; Ποια πετάμε και ποια τρώμε

Όσο περισσότερη υγρασία έχει μια τροφή, τόσο πιο επικίνδυνη είναι αν καταναλωθεί εφόσον έχει μουχλιάσει

Σε γενικές γραμμές, όσο περισσότερη υγρασία έχει μια τροφή, τόσο πιο επικίνδυνη είναι αν καταναλωθεί εφόσον έχει μουχλιάσει. Σε τροφές όπως τα μαγειρευτά κατσαρόλας, τα μαλακά φρούτα, τα λαχανικά και τα μαλακά τυριά μπορεί να αναπτυχθεί μούχλα κάτω από την επιφάνειά τους. Ο ίδιος κανόνας ισχύει και για τα πορώδη τρόφιμα, όπως το ψωμί και τα κέικ. Όλα αυτά τα τρόφιμα πρέπει να πετιούνται αμέσως αν έχουν μουχλιάσει στην επιφάνεια.

Πετάξτε στα σκουπίδια τις παρακάτω τροφές, αν έχουν μουχλιάσει:

Luncheon meat, μπέικον και χοτ-ντογκ

Γιαούρτι, ξινή κρέμα και μαλακό τυρί

Μαλακά φρούτα και λαχανικά

Ψωμί και αρτοσκευάσματα

Φυστικοβούτυρο, ξηροί καρποί και όσπρια

Μαρμελάδες και ζελέ

Αυτές οι τροφές επιτρέπεται να καταναλωθούν:

Σκληρό σαλάμι: Απλά κόψτε μουχλιασμένο σημείο από την επιφάνεια

Σκληρό τυρί: Κόψτε τουλάχιστον 2 εκατοστά γύρω και κάτω από το σημείο που έχει μουχλιάσει. Προσοχή: Μην αφήνετε το μαχαίρι αγγίξει το σημείο αυτό!

Τα σκληρά φρούτα και λαχανικά: Οι μικρές κηλίδες μπορούν απλά να αποκοπούν.

Πηγή:iatropedia.gr

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις