Πολύ πιο υγιεινό είναι το βιολογικό γάλα σε σύγκριση με το συμβατικό, διαπιστώνει έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Plos One. Ειδικότερα, ερευνητές από το Washington State University συνέκριναν την περιεκτικότητα των λιπαρών οξέων σε 400 μάρκες γάλακτος και διαπίστωσαν ότι τα βιολογικά γάλατα ήταν πλουσιότερα σε πολυακόρεστα λιπαρά οξέα.
Συγκεκριμένα, η μελέτη, που είναι η μεγαλύτερη που έγινε ποτέ για το γάλα, έδειξε ότι τα βιολογικά γάλατα περιείχαν παραπάνω από τη διπλάσια ποσότητα πολυακόρεστων λιπαρών οξέων συγκριτικά με τα υπόλοιπα γάλατα. Πρόκειται για ιδιαίτερα σημαντική διαπίστωση, καθώς τα συγκεκριμένα λιπαρά είναι πολύ ευεργετικά για τον ανθρώπινο οργανισμό.
Οι επιστήμονες τονίζουν ότι τα ω-3 λιπαρά οξέα κάνουν καλό στην καρδιά, σε αντίθεση με τα ω-6 λιπαρά που αποτελούν παράγοντα κινδύνου για την εμφάνιση καρδιαγγειακών ασθενειών, καρκίνου, φλεγμονών και αυτοάνοσων παθήσεων. Στα βιολογικά γάλατα η αναλογία μεταξύ ω-6 και ω-3 λιπαρών οξέων ήταν 2.3 προς 1, σε αντίθεση με τα μη βιολογικά γάλατα, στα οποία η αναλογία ήταν 5.8 προς 1.
Infokids.gr