IOC: Έτσι καταλαβαίνουμε εάν είναι καλό το ελαιόλαδο

Το ελαιόλαδο προσφέρει πολλά οφέλη για την υγεία, γι’ αυτό και είναι μια βασική τροφή που πρέπει να συμπεριλάβουμε στη διατροφή μας. Ωστόσο, για να εκμεταλλευτείτε πλήρως τα οφέλη του, είναι σημαντικό να γνωρίζετε πώς να αναγνωρίζετε εάν το ελαιόλαδο είναι αγνό και καλό, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της El tiempo.

Όπως εξήγησε ο Δρ. Mercedes Fernández, επικεφαλής της μονάδας τυποποίησης και έρευνας του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιοκομίας (IOC) με έδρα την Ισπανία, ένα από τα κύρια ζητήματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη για να γνωρίζουμε εάν το προϊόν είναι ποιοτικό είναι το στάδιο της συγκομιδής.

Εξίσου σημαντική είναι η γεύση, η οποία είναι απαραίτητη για να γνωρίζουμε αν ένα ελαιόλαδο είναι καλό ή όχι. «Όσο εντονώτερη γεύση έχει ένα ελαιόλαδο, τόσο περισσότερα οφέλη για την υγεία», σημείωσε ο Joseph R. Profaci, εκτελεστικός διευθυντής της American Olive Oil Association, σε συνέντευξή του στο CNN.

Ελαιόλαδο, μια τροφή που συνδέεται με τη μακροζωία

Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of the American College of Cardiology αποκάλυψε ότι το ελαιόλαδο σχετίζεται με τη μακροζωία. Η έκθεση, η οποία ανέλυσε περισσότερους από 30.000 άνδρες και 60.000 γυναίκες, έδειξε ότι η κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων αυτού του τροφίμου σχετίζεται με οφέλη για την υγεία, όπως χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου από καρδιαγγειακά νοσήματα, καρκίνο, αναπνευστικές παθήσεις και νευροεκφυλιστικές ασθένειες.

Από την άλλη πλευρά, η έρευνα που ονομάζεται «April» και δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Clinical Nutrition έδειξε ότι το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο προσφέρει οφέλη σε άτομα με παχυσαρκία και προδιαβήτη, καθώς παρέχει σημαντικές μεταβολικές βελτιώσεις όπως απώλεια βάρους, μειωμένο δείκτη μάζας σώματος και βασικό αίμα. γλυκόζη.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις