«Μεταφορά και διανομή νερού άρδευσης από δίκτυα Ανάβαλου σε Κουτσοπόδι, Μυκήνες, Μοναστηράκι, Φίχτια, Χώνικα, Αεροδρόμιο, Ελληνικό και Δήμο Μίδεας Ν.Αργολίδας»

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης, υπέγραψε την απόφαση έγκρισης τροποποίησης Υδραυλικής Μελέτης των εργασιών του έργου: «Μεταφορά και διανομή νερού άρδευσης από δίκτυα Ανάβαλου σε Κουτσοπόδι, Μυκήνες, Μοναστηράκι, Φίχτια, Χώνικα, Αεροδρόμιο, Ελληνικό και Δήμο Μίδεας Ν.Αργολίδας» συνολικού ποσού ύψους 8.204.760,07 ευρώ, και ειδικότερα η τροποποίηση Οριστικής Υδραυλικής Μελέτης του δικτύου Ήρας – Μοναστηράκι – Πρόσυμνας.

Το τεχνικό αντικείμενο όλου του έργου, αφορά στην κατασκευή δευτερευόντων αγωγών (έργων προσαγωγής) και αντλιοστασίων, με σκοπό τη μεταφορά νερού προς άρδευση στο Αργολικό Πεδίο και ειδικότερα στις περιοχές του τίτλου του έργου. Οι ανωτέρω περιοχές, που πρόκειται να εξυπηρετηθούν από το έργο είναι συνολικής επιφάνειας περίπου 60.000 στρεμμάτων.

Η συγκεκριμένη τμηματική έγκριση των τροποποιηθέντων στοιχείων της εγκεκριμένης μελέτης του έργου, έγινε για λόγους ταχύτερης υλοποίησής του και αφορά στη λειτουργικότητα των αντλιοστασίων, την πρόβλεψη τεχνικών έργων πέρατος των δευτερευόντων αγωγών και την πληρέστερη τεχνική αντιμετώπιση περιορισμένων τμημάτων του έργου, μετά την εφαρμογή της μελέτης επί του εδάφους. Συγκεκριμένα, η παρούσα απόφαση, αναφέρεται στο δευτερεύοντα αγωγό από το αντλιοστάσιο Α19 (περιοχή Δημοτικού Διαμερίσματος ΄Ηρας) και συγκεκριμένα στους κλάδους που εξυπηρετούν την περιοχή της Πρόσυμνας και την περιοχή του Μοναστηρακίου. Για την εξυπηρέτηση της περιοχής της Πρόσυμνας προβλέπεται η κατασκευή αγωγού συνολικού μήκους 6.862,50 μέτρων και για την περιοχή Μοναστηρακίου- Φιχτίων αγωγού συνολικού μήκους 6.242,50 μέτρων. Η τροποποίηση στο τμήμα αυτό της εγκεκριμένης μελέτης επιβλήθηκε, προκειμένου να αντιμετωπιστεί με πληρέστερο τεχνικό τρόπο η άρδευση 6.400 στρεμμάτων της περιοχής Φιχτίων, μετά τη χάραξη επί του εδάφους της αρχικής μελέτης του έργου.
 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις