Ο Ιβάν Σαββίδης κατέθεσε δελεαστική προσφορά για την ΣΕΚΑΠ

Σφήνα στην απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της ΣΕΚΑΠ μπήκε σύμφωνα με πληροφορίες, ο ελληνικής καταγωγής Ρώσος επιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδης, καταθέτοντας μια δελεαστική προσφορά στον εκκαθαριστή της ΑΤΕ.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο Ελληνορώσος καπνοβιομήχανος και εδώ και μερικούς μήνες ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ κατέθεσε ήδη προσφορά για την απόκτηση της ΣΕΚΑΠ η οποία όμως είναι εκτός διαγωνισμού.

Σημειώνεται ότι πριν από περίπου έξι μήνες προκηρύχθηκε νέος διαγωνισμός πώλησης της εγχώριας καπνοβιομηχανίας με την τουρκική εταιρεία Seba Dis Ticaret Ve Nakliyat A. S να καταθέτει δεσμευτική προσφορά.

Αν, όντως, η προσφορά Σαββίδη είναι αρκούντως δελεαστική τότε δεν πρέπει να αποκλεισθεί το ενδεχόμενο να κηρυχθεί άγονος ο διαγωνισμός και να προκηρυχθεί νέος, ώστε ο Ελληνορώσος καπνοβιομήχανος να έχει την ευκαιρία να υποβάλει κανονικά δεσμευτική προσφορά.

Κάτι που θα έλυνε τα χέρια της κυβέρνησης, η οποία κινδυνεύει να βρεθεί αντιμέτωπη με αντιδράσεις εθνικιστών αλλά και κομματικών της στελεχών, αν η θρακιώτικη καπνοβιομηχανία πωληθεί σε τουρκική εταιρεία.

Και για να σώσει ο Ιβάν την παρτίδα, μέλη της κυβέρνησης έκαναν, όπως λέγεται, ό,τι περνούσε από το χέρι τους...

 

euro2day.gr