Οι καιρικές συνθήκες που επικράτησαν στην περιοχή μας, επηρέασαν δυμενώς σε πολύ μεγάλο βαθμό την ποσότητα και ποιότητα του τρυγητού.
Ο ήπιος χειμώνας σε συνδυασμό με τα πολύ μεγάλα ποσοσοστά βροχόπτωσης κατά την διάρκεια του καλοκαιριού, είχαν σαν αποτέλεσμα υψηλα φορτία μικροβιακού πληθυσμού στα φυτά, με συνέπεια την ύπαρξη ασθενειών και παράλληλα την δυσκολία της διαδικασίας της ωρίμανσης.
Οι καλλιεργητικές πρακτικές ως εκ τούτου περιελάμβαναν έντονους και συχνούς ψεκασμούς, παρά τους οποίους παρουσιάστηκαν περονόσπορος και ωϊδιο.
Αναφορικά με την αναμενόμενη παραγωγή, στα ορεινά τμηματα του νομού (κυρίως ερυθρές ποικιλίες) είναι μειωμένη κατά 70% έως 80% , ενώ υπάρχουν και περιοχές όπου η καταστροφή είναι ολική και δεν πραγματοποιείται τρύγος. Στης πεδινές και ημιορεινές περιοχές η παραγωγή είναι μειωμένη κατά 50% περίπου.
Ο σακχαρικός τίτλος για τα λευκά είναι 10% και η ογκομετρούμενη οξύτητα 4,5 γραμμάρια ανά λίτρο, ενώ για τα ερυθρά είναι αντίστοιχα 9% και 7,5 γραμμάρια ανά λίτρο. Παρουσιάζονται σε υψηλό ποσοστό σήψη και ανώριμα-άγουρα σταφύλια, με χαμηλά PH, υψηλές οξύτητες και χαμηλούς αλκοολικούς τίτλους.
Οι τιμές των σταφυλιών είναι υψηλότερες λόγω χαμηλής παραγωγής.