Ταξινόμηση ποικιλιών αμπέλου ΠΕ Σερρών

1. Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής, ενημερώνει τους παραγωγούς της Π.Ε. Σερρών  για το νέο κατάλογο οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου που επιτρέπονται να καλλιεργούνται στην ΠΕ Σερρών σύμφωνα με την απόφαση 3534/96217/07-09-2015 του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

 2. Οι παραγωγοί έχουν την ευθύνη για την έγκαιρη, πλήρη και ορθή ενημέρωση των στοιχείων που αναγράφονται στο Αμπελουργικό τους μητρώο. Απαγορεύεται η καλλιέργεια οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου οι οποίες δεν ανήκουν στον κατάλογο των επιτρεπομένων/συνιστώμενων για το Αμπελουργικό Διαμέρισμα Μακεδονίας στο οποίο ανήκει η ΠΕ Σερρών.

Συνιστώμενες:  Αθήρι Β, Ασύρτικο Β, Λημνιό Ν, Λημνιώνα Ν, Μαλαγουζιά Β, Μοσχόμαυρο Ν, Νεγκόσκα Ν, Ξινόμαυρο  Ν, Ροδίτης Rs (Αλεπού), Cabernet Franc N, Cabernet Sauvignon N, Chardonnay B, Gewürtzraminer Rs, Grenache Rouge N, Merlot N, Riesling B, Sauvignon Blanc B, Semillon B, Syrah N.

Επιτρεπόμενες: Μοσχάτο Αλεξανδρείας Β, Αγιωργίτικο Ν, Αγούμαστος Β, Ασπρούδα Σερρων Β, Βιδιανό Β, Βοϊδομάτης Ν, Ζουμιάτικο Β (Δαμιάτης), Κοϊνιάρικο Ν, Κορίθι Ν, Κυδωνίτσα Β, Κουκούλι Β, Λιάτικο Ν, Μαυροδάφνη Ν, Μαυροτράγανο Ν, Μαυρούδια Ν, Μπατίκι Β, Παμίδι Ν, Πρικνάδι Β, Ρομπόλα Β, Σαββατιανό Β (Δουμπραίνα άσπρη, Κουντούρα άσπρη, Περαχωρίτικο, Σακέικο), Σέφκα Ν, Σταυρωτό Ν (Αμπελακιώτικο μαύρο), Φωκιανό Ν, Χονδρόμαυρο Ν, Aglianico N, Barbera N, Cinsaut N (Σενσώ), Cot (Malbec) N, Malvasia di Candia Aromatica B, Montepulciano N, Mourvedre N, Nebbiolo N, Negro Amaro N, Petit Verdot N, Pinot Noir N, Refosco N, Sangiovese N, Sylvaner B, Tannat N, Tempranillo N, Touriga Nacional N, Viognier B, Ugni Blanc B (Trebbiano).
 
 Για περισσότερες πληροφορίες οι παραγωγοί μπορούν να απευθύνονται στη Δ/νση Αγρ. Οικ. & Κτηνιατρικής Σερρών, Γραφείο 10 στον γεωπόνο Τζουβάρα Κοσμά και στο τηλ. 2321 3 55220.