Συμβολαιοποιημένη παραγωγή

Σημεία συνέντευξης Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων,Καθηγητή Αθανάσιου Τσαυτάρη στο T/Σ ΕΡΤ 3, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων και στο δημοσιογράφο Δημήτρη Ντόζη.


Δημοσιογράφος: Κύριε Υπουργέ αν θα πρέπει κάθε χρόνο ο παραγωγός να περιμένει να πάρει η εταιρεία το προϊόν, να το πουλήσει και να περιμένει πότε θα πληρωθεί η βιομηχανία, πάλι  θα έχουμε καθυστέρηση στις πληρωμές και θα έχουμε κάθε χρόνο τα ίδια.

Υπουργός:
Όχι δεν θα έχουμε κάθε χρόνο τα ίδια, αν κάνουν κάτι άλλο οι αγρότες που είναι πιο σίγουρο, δηλαδή τη συμβολαιοποιημένη παραγωγή. Θα πρέπει να το κάνουν από τώρα,  πριν σπείρουν, πριν πάνε στο χωράφι, να αγοράσουν σπόρο, λιπάσματα κλπ. Για παράδειγμα, εταιρεία στην Κομοτηνή έχει κάνει συμβολαιοποιημένη παραγωγή για 20.000 τόνους δίστιχου κριθαριού για μπύρα. Αντί να πηγαίνει ο καθένας ξεχωριστά στο μεταποιητή για να διαπραγματευτεί και να κλείσει την τιμή πώλησης της παραγωγής, θα πρέπει να πηγαίνουν όλοι μαζί οι αγρότες. Αυτές είναι λύσεις, να καταλάβουν δηλαδή όλοι οι κρίκοι της παραγωγικής αλυσίδας ότι είναι στο ίδιο παιχνίδι και να αλληλοϋποστηριχτούν.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις