Οι καιρικές συνθήκες που επικράτησαν κατά την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2013, συνέτειναν στο να πρωιμίσει η χρονιά κατά 10 μέρες. Πρωίμισε τόσο η έκπτυξη όσο και η ωρίμαση των σταφυλιών.
Οι φυσιολογικές θερμοκρασίες του καλοκαιριού βοήθησαν στην κανονική ωρίμαση και την ανάπτυξη αρωματικών χαρακτήρων.
Προβλήματα φυτοπροστασίας δεν υπήρξαν ιδιαίτερα. Ο συνολικός όγκος παραγωγής ήταν χαμηλότερος του περσινού, λόγω και της ανοιξιάτικης χαλαζόπτωσης.
Οι σακχαρικοί τίτλοι και οι οξύτητες είναι σε πολύ ικανοποιητικές τιμές και αναμένεται τα κρασιά της εσοδείας να έχουν πολύ καλά οργανοληπτικά χαρακτηριστικά, που αναδεικνύουν τα κρασιά της Σάμου με τις σπάνιες ιδιαιτερότητές τους.
Ο τρύγος ξεκίνησε 31/7 και τελείωσε στις 13/9/2013.
Τέλος τρύγου στη Σάμο
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ουσιαστική και εποικοδομητική συζήτηση Τσιάρα με την Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας
22 Νοεμβρίου 2024, 14:44
Αποζημίωση στα αλιευτικά σκάφη της παράκτιας αλιείας
22 Νοεμβρίου 2024, 14:40