Οι καιρικές συνθήκες που επικράτησαν κατά την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2013, συνέτειναν στο να πρωιμίσει η χρονιά κατά 10 μέρες. Πρωίμισε τόσο η έκπτυξη όσο και η ωρίμαση των σταφυλιών.
Οι φυσιολογικές θερμοκρασίες του καλοκαιριού βοήθησαν στην κανονική ωρίμαση και την ανάπτυξη αρωματικών χαρακτήρων.
Προβλήματα φυτοπροστασίας δεν υπήρξαν ιδιαίτερα. Ο συνολικός όγκος παραγωγής ήταν χαμηλότερος του περσινού, λόγω και της ανοιξιάτικης χαλαζόπτωσης.
Οι σακχαρικοί τίτλοι και οι οξύτητες είναι σε πολύ ικανοποιητικές τιμές και αναμένεται τα κρασιά της εσοδείας να έχουν πολύ καλά οργανοληπτικά χαρακτηριστικά, που αναδεικνύουν τα κρασιά της Σάμου με τις σπάνιες ιδιαιτερότητές τους.
Ο τρύγος ξεκίνησε 31/7 και τελείωσε στις 13/9/2013.
Τέλος τρύγου στη Σάμο
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Πληρωμες: Πιστώνονται τα 440 εκατ. ευρώ των ενισχύσεων
20 Δεκεμβρίου 2024, 17:53
Στο παγωμένο κλίμα της Φινλανδίας, το Renault Trucks E-Tech T Diamond Echo ξεπερνά κάθε προσδοκία
20 Δεκεμβρίου 2024, 16:41
8ο Πανελλήνιο Συνέδριο για το Κρέας και τα Προϊόντα του
20 Δεκεμβρίου 2024, 16:13