Ο όγκος της παραγωγής του 2013 είναι κανονικός για το νησί, παρατηρείται όμως αυξημένη εισκόμιση σταφυλιών από τους αμπελουργούς για την παραγωγή του τοπικού αποστάγματος “σούμα”.
Ασθένειες δεν παρατηρήθηκαν με αποτέλεσμα τα εισκομιζόμενα σταφύλια να έχουν άριστη εικόνα από άποψη υγεινής. Το ήπιο και δροσερό καλοκαίρι και οι όψιμες βροχές έδωσαν επίσης σταφύλια με πολύ καλή ωριμότητα. Η διακύμανση του σακχαρικού τίτλου ήταν από 12,5 έως και 14,5 Be ανάλογα με την ποικιλία και την περιοχή.
Πρόκειται για μια καλή χρονιά για την Ρόδο, από την οποία αναμένονται εξαιρετικά κρασιά με έντονους χρωματικούς, γευστικούς και αρωματικούς χαρακτήρες.
Οι τιμές αναμένεται να συντηρηθούν στα περσινά επίπεδα.