Παρά το γεγονός ότι στη δημοσιότητα η ιστορία για το καρότο ήρθε να δείξει πως η βιομηχανία τροφίμων εκμεταλλεύεται με τον πιο αντισυμβατικό τρόπο, άλλο ένα προϊόν, τα μωρά καρότα έχουν μέλλον στη γαστρονομία αλλά είναι ιδιαίτερα αγαπητά και στα παιδιά. Είναι από τα υλικά που κατεξοχήν χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία πιάτων της γαλλικής κουζίνας κι έχουν κερδίσει το στοίχημα της νέας εποχής. Βέβαια, το αν και κατά πόσο τα ελληνικά χοντροκομμένα έστω καρότα είναι καλύτερα από τα όμορφα μικροκαμωμένα καροτάκια ή τα καρότα που σερβίρονται σε άλλες χώρες του κόσμου είναι μια άλλη υπόθεση. Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από όταν εταιρία αποφλοιωμένων μωρών καρότων με μεγάλους τζίρους σε όλον τον κόσμο ανακοίνωσε ότι όντως χρησιμοποιεί χλώριο για να…στεγνώσει τα καρότα. Όμως, όπως ανέφερε το χλώριο που χρησιμοποίησε για τον καθαρισμό είναι 90% λιγότερο από αυτό που χρησιμοποιούμε καθημερινά από τη βρύση μας. Το θέμα της ωρίμανσης της παραγωγής με τεχνητά μέσα π.χ. στέγνωμα, ψήσιμο φρούτων κ.ά. εξακολουθεί να φέρνει στα όριά τους τους καταναλωτές οι οποίοι θέτουν συχνά το ερώτημα: Τι στα αλήθεια τρώμε;