Τα τελευταία 60 χρόνια, οι καινοτομίες στη σύγχρονη φυτοπροστασία έχουν συμβάλει στην αλλαγή του προσώπου της γεωργίας, προσφέροντας στους αγρότες το όφελος της αποδοτικότητας, της παραγωγικότητας και της βιωσιμότητας.
Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι συγκομιδές σιτηρών όπως στο καλαμπόκι, έχουν αυξηθεί από μόλις κάτω από 2 τόνους ανά εκτάριο το 1960 σε περίπου 6 τόνους ανά εκτάριο σήμερα.
Η σύγχρονη φυτοπροστασία έχει συσχετιστεί έντονα με την αύξηση της παραγωγικότητας των γεωργικών εκμεταλλεύσεων, τα περιβαλλοντικά οφέλη όπως η ποιότητα ζωής για τους αγρότες και στις κοινότητες παγκοσμίως.
Από τα μέσα του 20ου αιώνα, η σύγχρονη γεωργία έβγαλε εκατομμύρια ανθρώπους από τη φτώχεια, καθώς λιγότεροι άνθρωποι χρειάζονται να εργαστούν στη γεωργία.
Αυτό έχει επιτευχθεί με τη βοήθεια ποικίλων καινοτομιών, συμπεριλαμβανομένης της τεχνολογίας σπόρων, των γεωργικών μηχανημάτων και των λύσεων φυτοπροστασίας που βοηθούν τους αγρότες να καταπολεμήσουν τα έντομα, τα ζιζάνια και τις ασθένειες.
Η καλλιέργεια ενός αγρότη μπορεί να έρθει αντιμέτωπη με έως και 30.000 διαφορετικά ζιζάνια, 10.000 είδη παρασίτων εντόμων, 3.000 είδη νηματωδών και 50.000 ασθένειες φυτών που προκαλούνται από βακτήρια, μύκητες και ιούς.
Σύμφωνα με έρευνες, λόγω αυτών των ζιζανίων, παρασίτων και ασθενειών, οι αγρότες μπορούν να χάσουν το 30-40% των καλλιεργειών τους πριν από τη συγκομιδή.
Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις