Άρα συμφέρει σε όλους να φτάνει το προϊόν στον καταναλωτή με την σωστή γεύση
Μια νέα παρέμβαση κάνει αυτή ο γνωστός Βασίλης Έξαρχος Γεωπόνος ΑΠΘ, με Intergrade Master, Μεταπτυχιακό στην «Αειφορική» Γεωργία και Υποψήφιος Διδάκτωρ Εδαφολογίας, για την πρόωρη συγκομιδή Ακτινιδίων και τις αρνητικές συνέπειες που έχει αυτό για την μελλοντική εμπορική πορεία του φρούτου.
Κάθε χρόνο τέτοια εποχή έχουμε κρούσματα πρόωρης συγκομιδής όπου ο καρπός δεν έχει τα προαπαιτούμενα Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά συγκομιδής. Ο λόγος είναι το πρόσκαιρο κέρδος όπου το Ελληνικό "Δαιμόνιο" βρίσκει τρόπους να θριαμβεύσει και να ξεφύγει από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς....
Όλοι αυτοί πού κάνουν αυτή την ανεύθυνη πράξη πρέπει να σκεφτούν τα εξής:
- Το πράσινο Ακτινίδιο κατέχει παγκοσμίως κάτω από το 1% όλων των φρούτων. Η προοπτική του είναι τεράστια ....εάν σκεφτούμε όπως έχουμε πει και σε άλλα ρεπορτάζ ότι είναι "Super" Food με ωραία δροσερή ξινόγλυκη γεύση , το οποίο διατηρείται πολύ, ενώ παράλληλα έχει χαμηλό αποτύπωμα σε φυτοφάρμακα (δηλαδή ψεκάζετε ελάχιστα).
Άρα η ζήτηση του θα αυξάνει και συγχρόνως και η τιμή του(όπως ήδη γίνεται και θα γίνεται....).
Άρα συμφέρει σε όλους να φτάνει το προϊόν στον καταναλωτή με την σωστή γεύση (σωστά Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά), για να συνεχίσει να το καταναλώνει συνέχεια....
Διότι όταν θα συγκομιστεί πρόωρα το φρούτο θα φθάσει στον καταναλωτή ξινό, σκληρό και άγευστο ... με συνέπεια να μην ξαναγοράσει ποτέ...
2) Αυτοί που συγκομίζουν πρόωρα πρέπει να δουν την παρακάτω εικόνα όπου στην γραφική παράσταση φαίνεται ότι την περίοδο αυτή το ακτινίδιο συνεχίζει να βάζει βάρος....και ίσως αυτοί που συγκομίζουν πρόωρα να χάνουν σε βάρος 15-20% !!!!!, οπότε ουσιαστικά τα χρήματα που βγάζουν παραπάνω τα χάνουν από το βάρος.
ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΛΟΓΙΚΑ.....ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΠΡΟΙΟΝ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΑ ΘΑ ΜΑΣ ΔΩΣΕΙ ΥΨΗΛΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΑΠΟΛΑΒΕΣ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΙΜΠΟΝΙΔΗΣ