Το ΑΚΚΕΛ εκφράζει δημόσια την απορία και οργή του σχετικά με την μη-ενεργοποίηση των εισαγγελικών αρχών τουλάχιστον για διεξαγωγή έρευνας σχετικά με την εμπλοκή του οικογενειακού περιβάλλοντος του Μητσοτάκη και του μεγαλοϋπουργού Γεραπετρίτη, με τα συμφέροντα γύρω από την εγκατάσταση αιολικών πάρκων σε πυρόπληκτες περιοχές. Δηλαδή ότι όπου φωτιές καταστρέφουν δάση, μετά εμφανίζονται τα εξυπηρετούμενα συμφέροντα για φύτεμα ανεμογεννητριών κλπ.
Ειδικά το δάσος της Δαδιάς (και άλλες δασικές περιοχές) στοχοποιήθηκε από τον Αμυρά από πέρυσι τον Δεκέμβριο με το περιβόητο ΦΕΚ αλλά από το ΑΚΚΕΛ επιπρόσθετα παραθέτουμε τα ακόλουθα ΓΕΓΟΝΟΤΑ που δείχνουν ότι καταστρέφονται δάση για να φυτευτούν ανεμογεννήτριες:
-Η αδελφή του πρωθυπουργού Αλεξάνδρα είναι πρόεδρος της πρωτοβουλίας για αιολικά πάρκα. Νομικός σύμβουλος στη ΡΑΕ, την αρχή που χορηγεί τις άδειες αιολικών πάρκων, είναι η σύζυγος του υπουργού Επικρατείας Γεραπετρίτη. Ο πεθερός του υπουργού έχει εταιρεία (ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ) που κατασκευάζει αιολικά πάρκα.
Πριν από 8 ημέρες πόσες μονάδες αιολικών πάρκων στην Δαδιά, στους Μεταξάδες, στο Τυχερό και σε άλλες περιοχές του Έβρου που σήμερα καίγονται ενέκρινε η ΡΑΕ; Ποιός ο ρόλος των Κινέζων και της οικογένειας Μητσοτάκη ; Θα γίνει ότι ακριβώς έγινε και στην Εύβοια, κάηκε το δάσος και τώρα γεμίζουν τον τόπο ανεμογεννήτριες;
Όταν υπάρχει κάποιο έγκλημα το πρώτο που σκέφτεται κάποιος είναι «ποιος ή ποιοι είχαν να κερδίσουν απο αυτό». Στις μεγάλες καταστροφικές πυρκαγιές κερδίζει μόνο η οικογένεια Μητσοτάκη, υπουργοί και πεθεροί αυτών και οι φίλοι τους οι Γερμανοί που μας κουβαλάνε τις ανεμογεννήτριες.
Η λεγόμενη πράσινη ανάπτυξη και τα πολλά τρισεκατομμύρια γύρω απ' αυτήν στην ουσία δημιούργησαν λόγο για ραγδαία καταστροφή του περιβάλλοντος στον βωμό του κέρδους των ισχυρών.
Το πρωί φωτιά και στο Τυχερό, πριν από αυτό και στους Μεταξάδες πέντε λαθρομετανάστες είχαν συλληφθεί για την φωτιά στην Δαδιά, πέντε στο Τυχερό και μετά άλλοι πέντε στους Μεταξάδες.
Η ΡΑΕ έδωσε άδεια τον Φεβρουάριο σε Δανέζικη εταιρεία να εγκαταστήσει αιολικά πάρκα στον Έβρο, πριν λίγες μέρες δόθηκε άδεια και σε Κινεζική εταιρεία.
Πρόκειται για μεγάλης κλίμακας σχέδια, τα οποία ξεκινούν από 16,8 MW και κλιμακώνονται μέχρι τα 48,3 MW, όπου, για παράδειγμα, προβλέπεται η εγκατάσταση 14 ανεμογεννητριών με διάμετρο φτερωτής 117 μέτρα.
Συγκεκριμένα για την Αλεξανδρούπολη προορίζονται πέντε πάρκα των 42 MW, δύο των 33,6 MW, ένα των 29,4 MW, δύο των 25,2 MW, ένα των 21 MW και τρία των 16,8 MW. Αντίστοιχα, για διάφορα σημεία της περιοχής του Σουφλίου σχεδιάζονται δύο πάρκα των 48,3 MW, δύο των 44,85 MW και ένα των 37,95 MW.
Οι σχετικές αιτήσεις υποβλήθηκαν στη ΡΑΕ τον περασμένο Φεβρουάριο και η διάρκεια ισχύος των βεβαιώσεων είναι για 25 έτη (μέχρι τις 15/7/2046).
ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ;
Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις