«Ασυδοσία στην αγορά φέτας»

Σάλος επικρατεί τις τελευταίες μέρες σχετικά με τη τιμή της φέτας, που δημοσιεύματα την φέρουν να πωλείται στο εξωτερικό (Ιρλανδία) 5,45 ευρώ, όταν η τιμή στον Έλληνα καταναλωτή είναι διπλάσια.

Ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας (ΣΕΚ),  καταγγέλλει την  «απουσία επαρκών ελέγχων από τις αρμόδιες αρχές» γενικώς αλλά και της γνωστής βιομηχανίας ιδιαιτέρως, που εξάγει το προϊόν σε τιμή κάτω του κόστους το οποίο, σημειωτέων, ανέρχεται  στα 7,2-8 € /κιλό. Η αδράνεια της κυβέρνησης σημαίνει ότι υποστηρίζει αθέμιτες πρακτικές και συμπράττει με αυτόν τον τρόπο και η ίδια στον πόλεμο κατά της κτηνοτροφίας και της ονομασίας Π.Ο.Π της ελληνικής φέτας.

Ο λαλίστατος περί "των καταιγιστικών ελέγχων προς κάθε κατεύθυνση προκειμένου να αποκαλυφθούν όλα τα κυκλώματα που λυμαίνονται την αγροτική παραγωγή και την αγορά"  αρμόδιος Υπουργός κ. Αυγενάκης, απλώς σωπαίνει. Όπως σωπαίνει και στα όσα του καταλογίζει στην επιστολή παραίτησης του ο Πρόεδρος του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, που είναι υπεύθυνος για τους ελέγχους στο γάλα και τη φέτα,  σχετικά με την έλλειψη συστήματος ψηφιακής καταγραφής και ελέγχου διακίνησης του γάλακτος λόγω μη έκδοσης της απαραίτητης Υπουργικής Απόφασης εδώ και έναν χρόνο, ανούσιους ελέγχους της αγοράς, και πίεση για απευθείας αναθέσεις.

Επιμένουμε ότι ο αγροτικός κόσμος αναμένει τις απαντήσεις του κου Αυγενάκη σε όσα του καταλογίζονται, αλλιώς ο Πρωθυπουργός οφείλει να τον αποπέμψει άμεσα αν δεν είναι συνένοχος  στο έγκλημα που συντελείται τόσο εις βάρος της ελληνικής κτηνοτροφίας, όσο και στην εξαπάτηση των Ελλήνων καταναλωτών.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις