Αναξιόπιστη ξανά η κυβέρνηση προς τους Θεσσαλούς αγρότες

Ανακοίνωση του Δικτύου Αγροτικής Πολιτικής της Νέας Αριστεράς με θέμα: "Αναξιόπιστη ξανά η κυβέρνηση προς τους Θεσσαλούς αγρότες":

Άλλη μία δέσμευση, αυτή της εξόφλησης των αποζημιώσεων,  της κυβέρνησης και του ίδιου του Πρωθυπουργού προσωπικά προς τους Θεσσαλούς αγρότες δεν υλοποιήθηκε.

Σε ομιλία του στο Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας στις 4 Ιουνίου, ο κος Μητσοτάκης δεσμευόταν «για την 30η Ιουνίου ως την οριστική ημερομηνία εξόφλησης», ενώ ο πρ. ΥΠΑΑΤ δήλωνε αμέσως μετά  «Η εξόφληση αναμένεται να ξεπεράσει τα 110 εκατ. τα οποία έχουν μεταφερθεί από το υπουργείο Οικονομικών στον ΕΛΓΑ και είναι δεσμευμένα γι’ αυτόν τον σκοπό. Δέσμευσή μας απέναντι στους αγρότες της περιοχής, την οποία επανέλαβε και ο πρωθυπουργός, είναι ότι μέχρι τέλος Ιουνίου θα γίνει η εξόφληση».

Δυστυχώς κατά την επίσκεψη του στις 1/7 στον ΕΛΓΑ, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αρκέστηκε να δηλώσει απλώς ότι οι αποζημιώσεις από τον  ΕΛΓΑ για τον Daniel θα καταβληθούν εντός του επόμενου χρονικού διαστήματος, σκορπώντας απογοήτευση στους Θεσσαλούς αγρότες.

Είναι προφανής ο συνεχιζόμενος εμπαιγμός της κυβέρνησης  προς τους Θεσσαλούς αγρότες, μιας ανακόλουθης και αναξιόπιστης κυβέρνησης που παρά τις μεγαλοστομίες των κυβερνώντων και του ίδιου του Πρωθυπουργού γι’ άλλη μία φορά δεν τηρεί τις δεσμεύσεις της.

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις