Υπεύθυνη η κυβερνητική πολιτική για την εμφάνιση της πανώλης

Ανακοίνωση του Δικτύου Αγροτικής Πολιτικής Νέας Αριστεράς:

Τα πρόσφατα κρούσματα του ιού της πανώλης των μικρών μηρυκαστικών, που εντοπίστηκαν σε εκτροφές αιγοπροβάτων στη Θεσσαλία, έχουν προκαλέσει τεράστια προβλήματα σε μια περιοχή που έχει δεχθεί πολλαπλά πλήγματα με τις καταστροφικές πλημμύρες και δεν έχει καταφέρει ακόμα να μπει σε πορεία ανάκαμψης.

Τρεις μήνες νωρίτερα, οι κτηνίατροι του δημοσίου τομέα, είχαν κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου, προειδοποιώντας ότι αν συνεχιστεί η τραγική υποστελέχωση των αρμόδιων κρατικών υπηρεσιών, θα τεθεί σύντομα πρόβλημα δημόσιας υγείας, κάτι που δυστυχώς επιβεβαιώθηκε με τον πιο καταστροφικό τρόπο για τους Θεσσαλούς κτηνοτρόφους.

Μία υποστελέχωση υπηρεσιών που έρχεται ως απόρροια της αδιαφορίας της κυβέρνησης για τον αγροτικό τομέα παρά τις μεγαλόστομες διακηρύξεις της και της απέχθειας της προς τον δημόσιο τομέα, όπως δείχνει σε όλους τους τομείς της κυβερνητικής πολιτικής (υγεία, παιδεία, κ.α).

Μία κυβέρνηση που θεωρεί πολυτέλεια τη στελέχωση των δημόσιων υπηρεσιών, τη δημιουργία αντιπλημμυρικών μέτρων προστασίας και έρχεται απλώς μετά τις καταστροφές να λειτουργήσει πυροσβεστικά και επικοινωνιακά μοιράζοντας αποζημιώσεις(έστω και λειψές) για τις καταστροφές που επιφέρουν οι πολιτικές της, κάτι που δυστυχώς βιώνουν για δεύτερη φορά μέσα σε ένα χρόνο οι Θεσσαλοί κτηνοτρόφοι.

Μία κυβέρνηση που η πολιτική της είναι επιζήμια για την εθνική οικονομία, θέτει σε κίνδυνο την οικονομική βιωσιμότητα ενός ολόκληρου κλάδου και έχει σοβαρές επιπτώσεις σε όλη την τοπική οικονομία.

Η Νέα Αριστερά θεωρεί ότι σήμερα είναι αναγκαίο περισσότερο από ποτέ για ένα νέο Στρατηγικό Σχέδιο  και μια ριζοσπαστική αγροτική μεταρρύθμιση του πρωτογενούς τομέα, που θα δίνει βάρος ανάμεσα στα άλλα στην ανασυγκρότηση και τον μετασχηματισμό του ελληνικού κράτους σε αναπτυξιακό κράτος για την στήριξη του αγροτικού τομέα, στον αντίποδα των νεοφιλελεύθερων εμμονών της κυβέρνησης που μόνο δεινά επισύρει στους Έλληνες αγρότες.

 

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις