Η ανέλπιστη στροφή μεγάλης μερίδας του αγροτικού κόσμου προς την καλλιέργεια μηδικής και η συμμετοχή της στη διαμόρφωση του Εθνικού ακαθαρίστου εισοδήματος είναι σημαντική. Υπολογίζεται ότι ή ετήσια ακαθάριστος άξια, ή όποια προέρχεται απ’ την καλλιέργεια της μηδικής, ανέρχεται σε ένα δισεκατομμύριο ευρώ περίπου.
Το τριφύλλι ως φυτό ψυχανθές όπως και τα υπόλοιπα είδη της οικογένειας (φασόλια, φακές, βίκοι, κουκιά κ.ά.) «τρώει», δηλαδή δεσμεύει το απαραίτητο αζωτούχο λίπασμα από τον ατμοσφαιρικό αέρα, οπότε δεν χρειάζεται χημικά πρόσθετα.
Επιπλέον μπορεί η καλλιέργεια μηδικής να έχει μεγάλη απόδοση ως αρδευόμενη (τέσσερις -πέντε σοδειές κατ' έτος) αλλά έχει σημαντική παραγωγή και ως ξερική..
Η ελάχιστες απαιτήσεις του τριφυλλιού σε αζωτούχο λίπανση καθώς και «η επάρκεια των ελληνικών εδαφών σε φώσφορο και κάλιο ευνοούν την εξάπλωση της καλλιέργειας .
Τον τελευταίο χρόνο παρατηρείται αύξηση των αναγκών σε ζωοτροφές, άρα και αύξηση της ζήτησης για τριφύλλι. «δεν γνωρίζουμε ποια είναι ακριβώς η ζήτηση για τριφύλλι. Δεν υπάρχει μια τράπεζα πληροφοριών όπου θα καταγράφεται η ζήτηση και θα αποτυπώνεται και σε στρέμματα ώστε να γνωρίζουμε αν είμαστε ελλειμματικοί και πόσο ώστε να κατευθυνθούν οι αγρότες.
Επιπλέον, οι καλλιέργειες τριφυλλιού στην Ελλάδα είναι διάσπαρτες .Από τις καλλιέργειες που συγκέντρωσαν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον
Η περσινή τιμή είχε διαμορφωθεί από 0,20 λεπτά το κιλό μέσα από αποθήκη και 0,18 μέσα από το χωράφι.
Φέτος ξεκίνησε η πρώτη κοψιά από 0,10 έως 0,12 λεπτά το κιλό μέσα από το χωράφι,