Ακτινογραφία της ευρωπαϊκής παραγωγής κρέατος

Πόσο αγελαδινό γάλα συλλέγεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση; Ποιες χώρες παράγουν το περισσότερο τυρί και βούτυρο; Και ποιες παράγουν το περισσότερο κρέας από βοοειδή, χοίρους, αιγοπρόβατα και πουλερικά; Πόσοι άνθρωποι εργάζονται στον αγροτικό τομέα σε κάθε χώρα; Πώς έχουν κινηθεί οι τιμές τα τελευταία χρόνια;

 

Απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα και πολλά ακόμη περιλαμβάνονται στη φετινή έκδοση της Στατιστικής Επιθεώρησης Γεωργίας, Δασών και Αλιείας, που εκδόθηκε από τη Eurostat, το στατιστικό γραφείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η έκδοση παρέχει στατιστικά στοιχεία και περιλαμβάνει μια ευρεία γκάμα δεικτών όπως το μέγεθος των εκμεταλλεύσεων και οι τιμές των αγροτικών προϊόντων.

 

Όπως μπορεί κανείς να διαπιστώσει διαβάζοντας την έκδοση, το 2015 η Ισπανία, η Γερμανία, η Γαλλία, το Ην. Βασίλειο και η Ιταλία διαθέτουντο μεγαλύτερο ζωικό κεφάλαιο ανάμεσα στα 28 κράτη μέλη της Ε.Ε. Οι μεγαλύτεροι αριθμοί χοίρων καταγράφηκαν στην Ισπανία (28,4 εκατ.) και στη Γερμανία (27,7 εκατ.), ο μεγαλύτερος αριθμός βοοειδών στη Γαλλία (19,4 εκατ.) και ο μεγαλύτερος αριθμός προβάτων στο Ην. Βασίλειο (23,1 εκατ.).

 

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις