Είναι αποτέλεσμα φυσικοχημικών αντιδράσεων,το οποίο προέρχεται από πήγμα γάλακτος.
Επίσης,χρησιμοποιείται για την παρασκευή μαλακών τυριών (μηζύθρα,ανθότυρο,μανούρι) και βουτύρου.
Το τυρόγαλο βοηθάει σε περιπτώσεις αρθρίτιδας, σκλήρυνσης των αρτηριών ή άλλων τμημάτων του σώματος είτε οφείλεται σε ουρικό ή θειικό οξύ ή ασβέστιο.
Το τυρόγαλο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εξής:
- Αποκορύφωση τυρογαλακτος
- Τυρόγαλο ως έχει:
1. Ζωοτροφή (κυρίως χοιροτροφίας)
2. Ανθρώπινη διατροφή(περιορισμένα προιόντα).
Μυζήθρα: Ένα προιόν τυρογάλακτος είναι η μυζήθρα η οποία διακρίνεται σε ξηρή και νωπή.
Η νωπή μυζήθρα παράγεται στην Ελλάδα απο αιγοπρόβειο τυρόγαλο.
Μανούρι: Το μανούρι, ενώ θεωρείται ιδανικό ως προς την παρασκευή ορεκτικών, χρησιμοποιείται ευρέως και σε πλήθος ζεστών ή κρύων κυρίως και επιδορπίων γευμάτων.
Ανθότυρος: Ο ανθότυρος είναι μια διαφορετικής μορφής μυζήθρα με αυξημένη λιποπεριεκτικότητα και μειωμένη υγρασία.
Αυτό επιτυχγάνεται με την προσθήκη γάλακτος στο τυρόγαλα.
Ειδικός Γαλακτοκομίας-Τυροκομίας
Μολώνης Σπύρος
Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις