Στις 720 χιλ. τόνους ανήλθε, το διάστημα Ιανουαρίου -Νοεμβρίου του 2017, η παραγωγή ελληνικού αιγοπρόβειου γάλακτος καλύπτοντας πλήρως τις ανάγκες παρασκευής προϊόντων Π.Ο.Π . Σύμφωνα με στοιχεία του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, στο διάστημα αυτό η παραγόμενη ποσότητα φέτας ξεπέρασε τις 110 χιλ. τόνους απορροφώντας το 78% του πρόβειου και το 42% του γίδινου γάλακτος.
Επίσης παρασκευάστηκαν άλλοι 11,5 χιλ τόνοι λοιπών τυριών ΠΟΠ. Με βάση δηλώσεις παραγωγών οι τιμές διαμορφώθηκαν λίγο ψηλότερα σε σχέση με πέρυσι και για το πρόβειο γάλα προσέγγισαν το 1 ευρώ ανά κιλό.
Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις