USDA: Η παραγωγή γαλακτοκομικών έχει μειωθεί

Το USDA λέει ότι η παραγωγή τυριού έχει μειωθεί από νωρίτερα φέτος, αλλά η παραγωγή εξακολουθεί να είναι υψηλότερη από το 2022, εκτός από τα τυριά ιταλικού τύπου.

Η συνολική παραγωγή τυριού για τον Ιούνιο ήταν 1,17 δισεκατομμύρια λίρες, τέσσερα δέκατα του τοις εκατό υψηλότερη από ό,τι πριν από ένα χρόνο, αλλά μειωμένη κατά 2,8% από τον Μάιο.

Η παραγωγή ιταλικού τυριού ήταν 479 εκατομμύρια λίρες τον Ιούνιο. Αυτό είναι 1,3% χαμηλότερο από ένα χρόνο πριν και έξι δέκατα του τοις εκατό χαμηλότερο από τον Μάιο.

Η παραγωγή αμερικανικού τυριού ανήλθε σε 478 εκατομμύρια λίρες τον Ιούνιο, αυξημένη κατά 2,7% από τον Ιούνιο του 2022, αλλά μειωμένη κατά 6,2% από τον Μάιο.

Η παραγωγή βουτύρου έφτασε τα 163 εκατομμύρια λίρες τον Ιούνιο, αυξημένη κατά 2,3% σε σχέση με πέρυσι, αλλά πτώση 16,4% από τον Μάιο του τρέχοντος έτους.

Το USDA λέει ότι σημειώθηκε άλμα 8% στην παραγωγή ξηρού γάλακτος χωρίς λιπαρά με 183 εκατομμύρια λίρες τον Ιούνιο. Η παραγωγή αποβουτυρωμένου γάλακτος σε σκόνη μειώθηκε κατά 31,2% σε μόλις 37,4 εκατομμύρια λίρες.

Η παραγωγή παγωτού και παγωμένου γιαουρτιού αυξήθηκε και τα δύο κατά τρία δέκατα τοις εκατό. Η παραγωγή παγωτού χαμηλών λιπαρών και σερμπέτι ήταν και τα δύο χαμηλότερα τον Ιούνιο.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις