Sipcam: Στρατηγική εξαγορά της Phyteurop SA

Η Sipcam Oxon SpA, κορυφαίος πάροχος αγροτικής τεχνολογίας, ανακοίνωσε σήμερα την εξαγορά όλων των περιουσιακών στοιχείων διανομής της Phyteurop SA, μιας γαλλικής εταιρείας, μέσω της νεοσύστατης θυγατρικής της Sipcam France SA. Οι οικονομικές λεπτομέρειες της συναλλαγής δεν αποκαλύφθηκαν.

Η Phyteurop, που ιδρύθηκε το 1973 και εδρεύει στο Παρίσι, Γαλλία, είναι μέλος του συνεταιριστικού ομίλου InVivo. Η εταιρεία διαθέτει ένα ισχυρό δίκτυο διανομής στη Γαλλία και προσφέρει ένα ευρύ φάσμα λύσεων για τη γαλλική γεωργία, συμπεριλαμβανομένων παραδοσιακών και καινοτόμων φυτοφαρμάκων, λιπασμάτων, βιοδιεγερτών και βιο-ρευστών προϊόντων.

Η Sipcam France σκοπεύει να διατηρήσει μια ισχυρή συνεργασία με την InVivo για να διασφαλίσει τη συνεχή πρόσβαση σε αυτό το ευρύ φάσμα λύσεων. Η εξαγορά δεν περιλαμβάνει το εργοστάσιο παρασκευής σκευασμάτων της Phyteurop στο Montreuil-Bellay.

"Είμαστε πολύ υπερήφανοι για αυτήν την εξαγορά", δήλωσε η Nadia Gagliardini, πρόεδρος της Sipcam Oxon SpA. "Για τα τελευταία 50 χρόνια, η Phyteurop έχει καλλιεργήσει μια διαφοροποιημένη πελατειακή βάση στη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή αγορά αγροχημικών, διακρινόμενη για τη φήμη της στην παροχή παραδοσιακών λύσεων στους αγρότες. Η ενσωμάτωση της Sipcam France στην παγκόσμια πλατφόρμα μας αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό στρατηγικό ορόσημο για την εταιρεία μας. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσουμε τους 23 νέους υπαλλήλους που εντάσσονται στο δυναμικό μας συμπεριλαμβανομένου του κ. Fabrice Buet, ο οποίος θα αναλάβει τη θέση του Γενικού Διευθυντή."

Ο όμιλος Sipcam Oxon διανέμει απευθείας σε 20 χώρες μέσω των θυγατρικών του και σε περισσότερες από 50 χώρες μέσω τρίτων και παράγει σε μονάδες σύνθεσης και τυποποίησης στην Ιταλία, την Ισπανία, τη Βραζιλία, τις Ηνωμένες Πολιτείες,
 

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις