«Η 35η Συνδιάσκεψη των Δ/ντων Οργανισμών Πληρωμών της Ε.Ε. στην Κομοτηνή»


ΚΟΜΟΤΗΝΗ.Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στις 9-11 Απριλίου στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας η 35η Συνδιάσκεψη των Δ/ντων Οργανισμών Πληρωμών της Ε.Ε. στην Κομοτηνή, την οποία διοργάνωσε ο ΟΠΕΚΕΠΕ, στα πλαίσια της προεδρίας της Ε.Ε. που έχει η χώρα μας το Α’ εξάμηνο του 2014.

Στη Συνδιάσκεψη συμμετείχαν, συμπεριλαμβανομένων των στελεχών του ΟΠΕΚΕΠΕ, Διευθυντές των Οργανισμών Πληρωμών από 25 κράτη-μέλη και ενός υποψηφίου προς ένταξη, καθώς και εκπρόσωποι της Γενικής Δ/νσης Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου. Της ολομέλειας της Συνδιάσκεψης προήδρευσε ο Πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Γρ. Αποστολάκος και ο Γενικός Διευθυντής κ. Κ. Μπαμπασίδης.

Στη Συνδιάσκεψη έγιναν παρουσιάσεις από κράτη –μέλη καθώς και από στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου με κεντρικό θέμα την εφαρμογή της Νέας ΚΓΠ κατά την προγραμματική περίοδο 2014-2020.  Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν δύο ομάδες εργασίας (workshops) με θέματα «τη διενέργεια των διοικητικών και επιτοπίων ελέγχων στο πλαίσιο του ΟΣΔΕ μετά το 2014» και την «επαληθευσιμότητα και ελεγξιμότητα των προγραμμάτων Αγροτικής Ανάπτυξης από τους Οργανισμούς Πληρωμών».

Κατά τη διάρκεια της Συνδιάσκεψης, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στη Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης Α.Ε. όπου οι συμμετέχοντες ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις της και ακολούθησε γευσιγνωσία των προϊόντων της εταιρείας. Το επίσημο δείπνο της Συνδιάσκεψης παρατέθηκε στο ιστορικό κτίριο της Λέσχης Κομοτηναίων.            
            
            

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις