Για πλήρη επάρκεια εντόπιων και εισαγόμενων Κρεάτων στην Αγορά κάνουν λόγο οι Κρεοπώλες, καθώς σήμερα προπαραμονή των Χριστουγέννων θα αρχίσει να κορυφώνεται η κίνηση του αγοραστικού κοινού.
Σύμφωνα με δημοσιεύμα του ertnews.gr σταθερή αξία για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι παραμένει το χοιρινό σε όλες του τις μορφές, το οποίο και παρουσιάζει και σταθερή τιμή.
Στο Μοσχάρι οι τιμές έχουν αυξηθεί κατά 15%, στα Αμνοερίφια θα φανεί αυτή την εβδομάδα οι τάσεις των τιμών, καθώς λόγω της ευλογιάς έχει πέσει η ζήτηση. Στα πουλερικά και εκεί οι τιμές είναι σταθερές.
Μιλώντας στην ΕΡΤ ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κρεοπωλών, Σάββας Κεσίδης, υπογράμμισε πως το 65% των πωλήσεων τις γιορτές γίνονται στα παραδοσιακά κρεοπωλεία και αυτό καταχωρείται στην εξυπηρέτηση και στην ποιότητα των κρεάτων, αλλά και στις προσωπικές σχέσεις που έχουν με τους κρεοπώλες οι καταναλωτές.
Σε ότι αφορά την κάλυψη των κρεάτων από εσωτερική παραγωγή, ο κ. Κεσίδης μίλησε και περιέγραψε την κατάσταση όχι και με τα καλύτερα χρώματα. Στο χοιρινό η κάλυψη είναι στο 18%, στα αμνοερίφια 75% και στα πουλερικά στο 95%.
Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις