ΣΕΚΛΑ: Γιατί τα εποχιακά φρούτα και λαχανικά είναι η καλύτερη επιλογή

Σε μια εποχή που η αφθονία των φρούτων και λαχανικών στα ράφια των καταστημάτων μας έχει καταργήσει τα όρια των εποχών, ο Σύνδεσμος Εμπόρων Κεντρικής Λαχαναγοράς Αθηνών (ΣΕΚΛΑ) υπενθυμίζει τη σημασία της κατανάλωσης εποχικών προϊόντων.   

Τα φρέσκα, εποχικά προϊόντα είναι διατροφικοί θησαυροί, καθώς περιέχουν υψηλότερες συγκεντρώσεις βιταμινών, μετάλλων και αντιοξειδωτικών. Για παράδειγμα, οι φράουλες της άνοιξης είναι πλούσιες σε βιταμίνη C, ενώ οι ντομάτες του καλοκαιριού ξεχωρίζουν για την υψηλή περιεκτικότητα σε λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό.   

Η επιλογή φρούτων και λαχανικών στην εποχή τους δεν είναι μόνο θέμα υγείας, αλλά και οικονομίας. Οι καταναλωτές που επιλέγουν εποχικά προϊόντα απολαμβάνουν υψηλότερη ποιότητα σε χαμηλότερη τιμή. Η αφθονία των προϊόντων στην αγορά όταν είναι στην εποχή τους οδηγεί σε χαμηλότερες τιμές.   

Στήριξη της εγχώριας παραγωγής και μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος

Η κατανάλωση εποχικών προϊόντων ενισχύει την ελληνική γεωργία και συμβάλλει στη βιωσιμότητα του περιβάλλοντος. Προτιμώντας τοπικά και εποχικά φρούτα και λαχανικά, μειώνεται η ανάγκη για μεγάλες αλυσίδες εφοδιασμού, υποστηρίζεται η ελληνική αγροτική παραγωγή και προωθείται η βιώσιμη ανάπτυξη.   

Ο ΣΕΚΛΑ προτρέπει τους καταναλωτές να επιλέγουν φρέσκα, ελληνικά προϊόντα, διασφαλίζοντας την ποιότητα, την υψηλή διατροφική αξία και τη στήριξη της εγχώριας παραγωγής. Η επιλογή φρούτων και λαχανικών στην εποχή τους είναι μια απλή αλλά ουσιαστική απόφαση, η οποία ωφελεί τόσο την υγεία όσο και την τσέπη των καταναλωτών.   
 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις