Βαμβάκι: Ο εμπορικός πόλεμος ρίχνει τις τιμές

Ο αντιπρόεδρος οικονομικών και ανάλυσης πολιτικής του Εθνικού Συμβουλίου Βαμβακιού λέει ότι οι τιμές του βαμβακιού ανταποκρίνονται χαμηλότερα στα εμπορικά αντίποινα της Κίνας.

"Μόλις τις τελευταίες ημέρες, οι τιμές του βαμβακιού έχουν πέσει από περίπου 68 σεντς σε 63 σεντς στο συμβόλαιο του Μαΐου. Πρόκειται για μια αρκετά σημαντική πτώση".

Ο Jody Campiche λέει στο Brownfield ότι άλλοι κορυφαίοι αγοραστές αμερικανικού βαμβακιού, όπως το Πακιστάν, θα μπορούσαν να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους σε αντίποινα, επηρεάζοντας τόσο τις αμερικανικές εξαγωγές όσο και τις εισαγωγές βαμβακιού. Ένας άλλος κορυφαίος αγοραστής, το Βιετνάμ, λέγεται ότι διαπραγματεύεται ήδη με τον πρόεδρο Τραμπ, αλλά η Campiche λέει ότι δεν γνωρίζει τις λεπτομέρειες.

Λέει ότι πολλοί αγρότες έχουν ακόμη βαμβάκι παλαιάς σοδειάς προς πώληση και οι χαμηλότερες τιμές καθιστούν πιο δύσκολο να αποχωριστούν αυτή τη σοδειά.

«Δεν ξέρω αν υπάρχει απαραίτητα μια καλή τιμή εκεί έξω, απλώς περιορίζεται το ποσό των απωλειών κατά τη σοδειά του 2024».

Ο Campiche λέει ότι τα στρέμματα βαμβακιού μπορεί επίσης να είναι θύμα του εμπορικού πολέμου με τους αγρότες στο Δέλτα του Μισισιπή να φυτεύουν περισσότερο καλαμπόκι αυτή την άνοιξη.

Για να επιβιώσουν, λέει ότι οι βαμβακοπαραγωγοί θα χρειαστούν ένα νέο αγροτικό νομοσχέδιο ή ad-hoc εμπορική βοήθεια από το USDA και τα δύο θα πρέπει να καθοριστούν.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις