Ο Επίτροπος κ. Dacian Cioloş στην Αθήνα

Ο Επίτροπος κ. Dacian Cioloş, αρμόδιος για την Γεωργία και την Αγροτική Ανάπτυξη, επισκέπτεται την Αθήνα προκειμένου να συμμετάσχει στο Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας της ΕΕ, που θα πραγματοποιηθεί στο Ζάππειο Μέγαρο (5-6/5), στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας.
 
Με αφορμή την επίσκεψη στην Αθήνα του Επιτρόπου DacianCioloş, ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα κ. Πάνος Καρβούνης δήλωσε:

"Στην προσπάθειά της να χτίσει ένα μέλλον βασισμένο σε διαφορετικές οικονομικές βάσεις, η Ελλάδα έχει μόνο να κερδίσει από την γεωργία της. Και σε αυτό τον τομέα η Ευρώπη στέκεται δίπλα στη χώρα μας αφού την περίοδο 2014-2020 η Ελλάδα καλείται να διαχειριστεί σχεδόν 20 δις ευρώ επιχορηγήσεις μέσω της νέα Κοινής Γεωργικής Πολιτικής. Σε αυτά προστίθενται κονδύλια και από άλλα προγράμματα, όπως τα 5,4 εκατομμύρια ευρώ που εγκρίθηκαν πρόσφατα για την προώθηση Ελληνικών γεωργικών προϊόντων. Στο επίκεντρο δε της νέας Κοινής Γεωργικής Πολιτικής , όπως και του Άτυπου Συμβουλίου Υπουργών στο οποίο θα συμμετάσχει ο Επίτροπος Τσιόλος, βρίσκεται και η Ευρωπαϊκή γεωργική ποικιλομορφία.  Πιστεύω πως στην Ελλάδα υπάρχει το δυναμικό για να εφαρμοστεί η νέα Πολιτική  με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, δίνοντας έμφαση στους νέους αγρότες, στη παραγωγή ποιοτικών προϊόντων και στη προστασία του μοναδικού ελληνικού περιβάλλοντος. Η Ελλάδα έχει μεγάλα συγκριτικά πλεονεκτήματα στον γεωργικό τομέα. Το θέμα είναι αν θα καταφέρει να τα εκμεταλλευτεί μακριά από τη φιλοσοφία και τα λάθη του παρελθόντος ώστε να αναδειχθεί  ο τομέας αυτός σε βασικό πυλώνα του νέου ελληνικού μοντέλου ανάπτυξης και παράλληλα να συνδράμει στην ανάκαμψη της χώρας".

 

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις