Η μειωμένη ζήτηση από τους αγρότες, το υψηλό κόστος και η πτώση των τιμών στα αγροτικά προϊόντα πίσω από το χαμηλότερο αποτέλεσμα από το 2014
Σε ιστορικά χαμηλά κατρακύλησαν οι ευρωπαϊκές ταξινομήσεις γεωργικών ελκυστήρων το 2024, με τη CEMA να καταγράφει μόλις 204.500 εγγραφές, εκ των οποίων 144.400 αφορούν αυστηρά γεωργικά τρακτέρ. Πρόκειται για μείωση 8,1% σε σύγκριση με το 2023, και συνολική πτώση της τάξης του 20% από το 2021, όταν η αγορά είχε κορυφωθεί. Η επίδοση αυτή είναι η χαμηλότερη που έχει καταγραφεί εδώ και τουλάχιστον μια δεκαετία.
Η πορεία των ταξινομήσεων δεν αποδίδεται πλέον σε προβλήματα εφοδιαστικής αλυσίδας, τα οποία είχαν επηρεάσει την αγορά μετά την πανδημία, αλλά σε μια σειρά οικονομικών και κλιματικών παραγόντων που πλήττουν άμεσα την επενδυτική διάθεση των αγροτών. Η ζήτηση για νέα τρακτέρ μειώθηκε κυρίως λόγω της πτώσης της κερδοφορίας σε βασικούς αγροτικούς τομείς, της περιορισμένης κρατικής στήριξης για επενδύσεις σε μηχανήματα, καθώς και των ακραίων καιρικών φαινομένων που έπληξαν πολλές περιοχές της Ευρώπης.
Η συρρίκνωση των εισοδημάτων των γεωργικών εκμεταλλεύσεων ήταν αναμενόμενη, καθώς οι τιμές των αγροτικών προϊόντων έχουν πλέον επιστρέψει στα προ της κρίσης επίπεδα — και σε πολλές περιπτώσεις χαμηλότερα — ενώ το κόστος των εισροών παραμένει υψηλό, με την ενέργεια και τα καύσιμα να είναι 23% ακριβότερα, τα λιπάσματα να έχουν αυξηθεί κατά 25% και το συνολικό κόστος παραγωγής να καταγράφει αύξηση 7%. Ως αποτέλεσμα, τα καθαρά αγροτικά εισοδήματα στην ΕΕ μειώθηκαν κατά 10% το 2023 και εκτιμάται ότι σημείωσαν περαιτέρω μείωση το 2024.
Την ίδια ώρα, δυσμενείς καιρικές συνθήκες έπληξαν την παραγωγική ικανότητα. Στη Βόρεια και Δυτική Ευρώπη οι παρατεταμένες βροχοπτώσεις εμπόδισαν την καλλιεργητική δραστηριότητα και μείωσαν τις αποδόσεις, ενώ στη Νότια και Ανατολική Ευρώπη, οι θερμές και ξηρές περίοδοι είχαν παρόμοιο αρνητικό αντίκτυπο στις συγκομιδές. Η αβεβαιότητα που δημιουργείται από τις απώλειες αυτές λειτουργεί ανασταλτικά για κάθε επενδυτική πρωτοβουλία.
Αν και οι ταξινομήσεις παρουσίασαν πτώση σχεδόν σε όλες τις κατηγορίες ισχύος, σημειώθηκε αύξηση στις εγγραφές των πολύ ισχυρών τρακτέρ, άνω των 250 ίππων, με ποσοστό +20% σε σύγκριση με το 2023. Αυτά τα μηχανήματα αντιπροσωπεύουν πλέον το 9% της αγοράς, από 7% πέρυσι, δείχνοντας τη στροφή μεγάλων αγροτικών εκμεταλλεύσεων προς υπερσύγχρονες και πιο παραγωγικές λύσεις.
Εν μέσω της γενικής καθοδικής τάσης, ελάχιστες χώρες κατέγραψαν αύξηση στις πωλήσεις, με την Πορτογαλία (+25,4%) και την Ισπανία (+13,4%) να ξεχωρίζουν. Στον αντίποδα, η Ιταλία σημείωσε πτώση 12%, η Πολωνία 17%, και η Ολλανδία 18%, ενώ στη Γερμανία και τη Γαλλία η υποχώρηση ήταν πιο ήπια, κοντά στο -5%. Στην Ελλάδα, αντίθετα, σημειώθηκε αύξηση 5,4%, με τις εγγραφές να ανέρχονται στις 1.757 μονάδες.
Αξιοσημείωτο είναι ότι σε αρκετές χώρες, όπως η Ιταλία και η Ισπανία, η αγορά μεταχειρισμένων τρακτέρ κινήθηκε ανοδικά, καταγράφοντας ενισχυμένη ζήτηση για παλαιότερα, φθηνότερα μηχανήματα — πολλές φορές με μέση ηλικία άνω των 20 ετών. Αυτή η τάση λειτουργεί ως δείκτης συγκρατημένης ανάκαμψης της αγοράς νέων τρακτέρ μεσοπρόθεσμα.
Παρά τη συνολική πτώση των πωλήσεων, ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος της CEMA για την ευρωπαϊκή βιομηχανία γεωργικών μηχανημάτων βελτιώθηκε τον Μάρτιο του 2025 από -11 σε -5 μονάδες, εισερχόμενος για δεύτερο διαδοχικό μήνα στη ζώνη ανάκαμψης. Η βελτίωση αποδίδεται κυρίως σε αύξηση των προσδοκιών για τον κύκλο εργασιών, αλλά και σε μια λιγότερο αρνητική αποτίμηση της υφιστάμενης κατάστασης.
Η Πολωνία, η Ιταλία και η Ισπανία αναδεικνύονται ως αγορές με αυξημένη δυναμική για το υπόλοιπο του 2025, ενώ η Λατινική Αμερική παραμένει ο γεωγραφικός τομέας εκτός Ευρώπης με τις υψηλότερες προσδοκίες για τον κλάδο.
Οι εταιρείες του χώρου, σύμφωνα με την έρευνα της CEMA, εκτιμούν ότι ο κύκλος εργασιών τους θα παρουσιάσει μέση αύξηση 3% μέσα στο 2025, παρά τις επιμέρους δυσκολίες και την αβεβαιότητα σε πολλά κράτη-μέλη.
Πηγή: Systematics International, μορφοποίηση CEMA
Αποποίηση ευθύνης: ο συνολικός αριθμός των ταξινομήσεων τρακτέρ που αναφέρθηκαν μπορεί να διαφέρει από εκείνους που δημοσιεύονται στις εθνικές μου αρχές, οι οποίες μπορεί να περιλαμβάνουν άλλους τύπους οχημάτων, όπως τηλεχειριστές και ATV. Επιπλέον, για ορισμένες χώρες μπορεί να περιλαμβάνει ορισμένες μεταχειρισμένες εγγραφές.
Τα στοιχεία καλύπτουν τις περισσότερες αγορές της ΕΕ και ορισμένες χώρες εκτός ΕΕ. Δείτε το Παράρτημα για τον πλήρη κατάλογο των χωρών που περιλαμβάνονται.
Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις