H Cooper αποκλειστικός προμηθευτής ελαστικών στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα RX για τρία χρόνια

Αυτή η χρονιά οριοθετεί την έναρξη της συνεργασίας της Cooper Tire Europe σαν αποκλειστικού προμηθευτή ελαστικών στο πρωτάθλημα  “FIA Rallycross  Championship” ή χάριν συντομίας “World RX”. Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας που υπογράφηκε με την “ World RΧ”  και παρουσιάστηκε από την Monster Energy, η Cooper θα προμηθεύει ελαστικά στους οδηγούς των αγώνων και στους 12 γύρους της περιόδου 2014 καθώς και για τα επόμενα δύο χρόνια. Εφέτος το πρωτάθλημα ξεκινάει στην πίστα Automovel de Montalegre στη Πορτογαλία στις 3 Μαΐου.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του World RX, Martin Anayi καλωσορίζει την νέα συνεργασία και δηλώνει: Είμαστε ενθουσιασμένοι με την έναρξη της περιόδου του World RX  και κατενθουσιασμένοι για την συνεργασία με την Cooper  για τα επόμενα τρία χρόνια. Η Cooper έχει μια μακρά και  εξαιρετικά επιτυχημένη πορεία στα rally cross και αναμφίβολα τα Cooper είναι τα ελαστικά  επιλογής  της πλειονότητας των αγωνιζομένων. Τελικά ο λόγος για τον οποίο εμείς και η FIA  επιλέξαμε την Cooper ως αποκλειστικό προμηθευτή ελαστικών για τις επόμενες τρεις περιόδους είναι το σύνολο των ποιοτικών τους χαρακτηριστικών .

Η Cooper μαζί με την αδελφή μάρκα ελαστικών Avon, έχουν μακρόχρονη ιστορία ως επίσημοι προμηθευτές ελαστικών στα Ευρωπαϊκά Rally cross. Πρόσθετα από το World RX, τα ελαστικά Avon είναι επίσης ο αποκλειστικός προμηθευτής στο Γαλλικό πρωτάθλημα Rally cross, μια συνεργασία που ξεκίνησε το 2013 και θα διαρκέσει και για τα επόμενα δύο χρόνια.
“Το Rallycross είναι ένα ένα απαιτητικό σπορ που προσφέρει μοναδικές προκλήσεις ,“σχολίασε η κυρία Sarah McRoberts, Μarketing and Communication Manager της Cooper Tire Europe. «Οι αγωνιζόμενοι για να αντιμετωπίσουν τις εναλλασσόμενες εδαφικές συνθήκες χρειάζονται ένα ελαστικό το οποίο να προσφέρει γερό κράτημα τόσο σε μαλακές όσο και σε σκληρές οδηγικές συνθήκες.

Μετά από τον πρώτο γύρο στην Πορτογαλία στις 3 και 4 Μαΐου, το World RX μεταφέρεται στο ΗΒ το Σαββατοκύριακο 24-25 Μαΐου, στην πίστα Lydden Hill Race Circuit. Οι επόμενοι αγώνες που θα γίνουν τον Ιούνιο και Νοέμβριο θα λάβουν χώρα στην Φινλανδία, Σουηδία, Βέλγιο, Καναδά, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Τουρκία και Αργεντινή. Το πρωτάθλημα προβάλλεται από  την IMG Motorsport.

Ο SOLBERG  ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΓΥΡΟ ΤΟΥ RX ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

 Ο Νορβηγός Peter Solberg κέρδισε τον πρώτο γύρο του παγκόσμιου πρωταθλήματος RX   στο τιμόνι ενός Citroen DS3 Supercar  κατά τον εναρκτήριο αγώνα  που έγινε στην Πορτογαλία το Σαββατοκύριακο 3 με 4 Μαΐου.
Στο πόντιουμ των νικητών ανέβηκε και δεύτερος Νορβηγός, ο Andreas Bakkerud που κατέλαβε την δεύτερη θέση και ο Reinis Nitiss που τερμάτισε τρίτος.

Ο SOLBERG δήλωσε μετά από την νίκη του και στον τελικό αγώνα στον οποίο συναγωνίστηκαν συνολικά 6 αυτοκίνητα , με οδηγούς τους  Bakkerud, Nitiss, τον Βέλγο Kowen Powells, τον οδηγό της Volkswagen Marklunds Topi Heikkinen και τον Anton Marklund : «Είμαι ενθουσιασμένος. Η σημερινή μέρα είναι σαν όνειρο !» και συνέχισε « Αγωνιζόμουνα για την νίκη εδώ και πολύ καιρό. Είναι φανταστικό να κατακτάς την νίκη.»

Ο δεύτερος νικητής του αγώνα  Bakkerud, σχολίασε: « Στον Peter  Solberg αξίζουν συγχαρητήρια. ΄Εχω διαπιστώσει πόσο σκληρά προσπαθεί. Του αξίζει η νίκη.»
 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις