Ο Αθ. Τσαυτάρης συμμετείχε στη διανομή φρούτων σε σχολείο της Σίνδου

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ.Αθανάσιος Τσαυτάρης επισκέφθηκε σήμερα, Παρασκευή 9 Μαϊου το 1ο ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Σίνδου, όπου συμμετείχε στη διανομή φρούτων στους μικρούς μαθητές, στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος «Σχέδιο προώθησης της κατανάλωσης των φρούτων στα σχολεία για το σχολικό έτος 2013-2014» που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ελλάδα. Σήμερα, στο σχολείο της Σίνδου ξεκίνησε η διανομή πορτοκαλιών. Τον Υπουργό συνόδευε ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων κ. Δημήτρης Μελάς.

Οι 318 μαθητές του σχολείου υποδέχτηκαν τον Υπουργό, κ. Τσαυτάρη έχοντας προετοιμάσει σειρά εκδηλώσεων με θέμα την κατανάλωση φρέσκων φρούτων και λαχανικών. Οι μαθητές της Γ΄ τάξης δημοτικού με τη χορωδία του σχολείου τραγούδησαν ένα τραγούδι που έγραψε και μελοποίησε ο μουσικός του σχολείου για τα φρούτα, ενώ τα παιδιά της Δ΄ τάξης δημοτικού έπαιξαν αγώνα ποδοσφαίρου, με την «ομάδα των φρούτων» να κερδίζει πανηγυρικά την «ομάδα των burgers».
Oι μαθητές των δύο τελευταίων τάξεων χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς.

Ο κ. Τσαυτάρης, στη συνέχεια  συνομίλησε με τους δασκάλους και τους μικρούς μαθητές για τη σημασία της κατανάλωσης φρέσκων φρούτων και λαχανικών για την προώθηση της υγιεινής διατροφής και την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας τονίζοντας την αξία του προγράμματος. «Είναι ένα πρόγραμμα που προσπαθεί να προωθήσει την υγιεινή διατροφή των παιδιών εξοικειώνοντας τα με την κατανάλωση φρέσκων φρούτων και λαχανικών, ώστε να προλάβουμε το πρόβλημα της παχυσαρκίας των νέων που εξελίσσεται σε μάστιγα σε πανευρωπαϊκό επίπεδο» είπε χαρακτηριστικά ο Υπουργός.
Ανακοίνωσε μάλιστα τη διεύρυνση του προγράμματος, με επιπλέον προϊόντα, όπως γιαούρτι και μέλι, αλλά και την αύξηση του προϋπολογισμού του από τον επόμενο κιόλας χρόνο, ενώ ανέφερε πως δεν αποκλείεται το συγκεκριμένο κοινοτικό πρόγραμμα να υλοποιηθεί σε σχολεία τόσο της Περιφέρειας, όσο και των αστικών κέντρων ταυτόχρονα.

Υπενθυμίζεται ότι, το πρόγραμμα υλοποιείται σε περίπου 1.500 σχολεία και αφορά περισσότερους από 280.000 μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, στους οποίους θα δοθούν σε πέντε δόσεις φρούτα και φρουτοσαλάτα, ειδικότερα πορτοκάλια, μήλα και φρουτοσαλάτα, όλα βιολογικής παραγωγής.
Από τα μέσα Απριλίου έως και σήμερα έχουν διανεμηθεί 4.226.000 μερίδες πορτοκαλιών, το 68% της συνολικής ποσότητας, 2.652.000 μερίδες μήλων, το 42% της συνολικής ποσότητας και 2.326.000 μερίδες φρουτοσαλάτας, το 82% της συνολικής ποσότητας.

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις