Οι θέσεις εργασίας χτύπησαν πράσινο

Η στροφή προς τα προϊόντα και τις τεχνικές παραγωγής που έχουν μικρή επίπτωση στο περιβάλλον σημαίνει ότι ασχολούνται με ενεργειακά αποδοτικά προϊόντα, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τον εξοπλισμό των ευφυών δικτύων και των καθαρών μεταφορών κλάδους που είναι πιθανόν να αυξηθεί δραματικά.

Οι οικολογικές βιομηχανίες της ΕΕ, οι οποίες δραστηριοποιούνται στον τομέα της διαχείρισης και ελέγχου της ρύπανσης, η συλλογή και επεξεργασία των αποβλήτων και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και την ανακύκλωση, προβλέπουν ήδη πάνω από 4 εκατομμύρια θέσεις εργασίας στην Ευρώπη. Η Ευρώπη αντιπροσωπεύει περίπου το ένα τρίτο της παγκόσμιας αγοράς για περιβαλλοντικά αγαθά και υπηρεσίες, που σήμερα εκτιμάται ότι είναι αξίας άνω των 1000 δις € ετησίως και αναμένεται να διπλασιαστεί σε αξία από το 2020.

Οι περιβαλλοντικές τεχνολογίες που βοηθούν μέτρο, πρόληψη και αποκατάσταση περιβαλλοντικών ζημιών μπορεί να βοηθήσει τη βιομηχανία της ΕΕ παράγουν λιγότερες εκπομπές, παράγουν λιγότερα απόβλητα, τη μείωση του κόστους και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εκτιμά ότι οι εκπομπές CO2 από τον τομέα της βιομηχανίας θα μπορούσε να μειωθεί σχεδόν κατά 90% έως το 2050, σε μεγάλο βαθμό με την εφαρμογή προηγμένων βιομηχανικών διεργασιών που είναι πιο αποδοτική ως προς τη χρήση της ενέργειας και άλλων πόρων.
 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις