Λύση για το ζήτημα των βοσκοτοπων ψάχνουν οι κτηνοτροφοί

ΗΠΕΙΡΟΣ."Ο πρωτογενής τομέας, είναι θεμέλιος λίθος για την ανάπτυξη της χώρας μας. Αυτό πρέπει να το αντιληφθούν όλοι και στην ανάπτυξή του πρέπει να συμβάλλουν η Περιφέρεια, οι Δήμοι και πάνω από όλα η Κυβέρνηση", τόνισε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, σε χαιρετισμό που απηύθυνε σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης στη Σαγιάδα της Θεσπρωτίας.

Αφορμή για την ανωτέρω επισήμανσή του στάθηκε το οξύ πρόβλημα που παρουσιάζεται εκ νέου με το ζήτημα των βοσκοτοπων που απασχολεί το σύνολο σχεδόν των κτηνοτρόφων.

Όπως είπε ο Περιφερειάρχης, με νόμο που ψηφίστηκε από τον προηγούμενο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αθαν. Τσαυτάρη, το πρόβλημα λύθηκε από το 2015 και μετέπειτα, ωστόσο δεν αντιμετωπίστηκε η εκκρεμότητα που υπάρχει για το 2014. "Έχω κάνει αλλεπάλληλες παραστάσεις στους αρμόδιους Υπουργούς και στον ΟΠΕΚΕΠΕ για να βρεθεί λύση. Εκείνο που πετύχαμε ως τα σήμερα, είναι να αναγνωρίσουν και να αντιληφθούν όλοι την ουσία του προβλήματος.

Ελπίζω οι αρμόδιοι Υπουργοί, να προχωρήσουν έστω και καθυστερημένα στην εξεύρεση λύσης που προτείναμε. Σε διαφορετική περίπτωση, η συντριπτική πλειοψηφία των κτηνοτρόφων θα υποστεί τεράστιες μειώσεις στις επιδοτήσεις τους, που αντανακλούν ευθέως στη βιωσιμότητα του ζωικού τους κεφαλαίου", δήλωσε ο Περιφερειάρχης.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις