Ποια προϊόντα εξαιρούνται  από το εμπάργκο
Σε συνέχεια της επίσημης ανακοίνωσης της κυβέρνησης της Ρωσικής Ομοσπονδίας σχετικά με την ολική απαγόρευση εισαγωγής προϊόντων τροφίμων που προέρχονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Αυστραλία και τη Νορβηγία, το Ελληνορωσικό Εμπορικό Επιμελητήριο ενημερώνει τους Έλληνες εξαγωγείς για τη λίστα των δασμολογικών κλάσεων, την οποία μπορείτε να δείτε αναλυτικά στην ιστοσελίδα 
Συγκεκριμένα, πλήρης απαγόρευση επιβάλλεται στις εισαγωγές μοσχαρίσιου και χοιρινού κρέατος, οπωροκηπευτικών, κρέατος πτηνών, ψαριών, τυριών, γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων ζωικής και φυτικής προέλευσης.
Eξαιρούνται από το εμπάργκο στις εισαγωγές προϊόντων τα εξής: παιδικές τροφές και αλκοολούχα (συμπεριλαμβανομένου του κρασιού). Στο παρών κατάλογo εξαίρεση αποτελούν επίσης τα προϊόντα ελιάς και ελαιολάδου, προϊόντα σησαμιού (χαλβάς, ταχίνι), γλυκά κουταλιού, λουκούμια κ.α.
Η απαγόρευση έχει τεθεί σε εφαρμογή από χθες, Πέμπτη 7 Αυγούστου και ισχύει για ένα έτος.
* Χρήζει ιδιαίτερης προσοχής στην ελληνική απόδοση των δασμολογικών κλάσεων, μιας και δεν συμπίπτουν πάντα οι καταλήξεις μεταξύ του Ευρωπαϊκού TARIC & ρωσικού ТН ВЭД - CC FEA (Commodity Classification for Foreign Economic Activity).
Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις