Αναζητούν λύση για εξισωτική και βοσκοτόπια

Με θετικό κλίμα ολοκληρώθηκε η κρίσιμη σύσκεψη εργασίας που προκάλεσε η Ένωση Αγρινίου στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του αναπληρωτή υπουργού και τόσο ο  κ. Πάρις Κουκουλόπουλος όσο και ο πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Γρηγόρης Αποστολάκος, έδειξαν από την πρώτη στιγμή την πρόθεσή τους να συμβάλουν, προκειμένου να αποκατασταθεί η αδικία σε βάρος των εκατοντάδων κτηνοτρόφων της περιοχής.

Σύμφωνα μάλιστα με τον αναπληρωτή υπουργό, το αργότερο μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα θα υπάρξει συγκεκριμένη απάντηση απ’ την πλευρά της πολιτείας για την επίλυση του προβλήματος με την Εξισωτική Αποζημίωση, αλλά και των συνοδών προβλημάτων τα οποία με έμφαση επεσήμανε ο πρόεδρος της Ένωσης Αγρινίου κ. Θωμάς Κουτσουπιάς, καθώς αν δεν δοθεί λύση στο θέμα με τα βοσκοτόπια, θα ακολουθήσουν απώλειες και στα βιολογικά, στη διατήρηση των σπάνιων φυλών κτλ.

Εξερχόμενος της σύσκεψης ο πρόεδρος της Ένωσης Αγρινίου κ. Θωμάς Κουτσουπιάς εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι ο αναπληρωτής υπουργός και ο πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ αφουγκράστηκαν τα όσα μετέφερε και δήλωσε:

«Θέλω να ευχαριστήσω τον υπουργό κ. Κουκουλόπουλο και τον πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Αποστολάκο διότι σήμερα στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και απέδειξαν πως η πολιτεία μπορεί να αντιλαμβάνεται τα πραγματικά προβλήματα, να αναγνωρίζει πιθανά λάθη και να κάνει αυτό που πρέπει για να τα διορθώνει.

Θέλω επίσης να ευχαριστήσω το πολιτικό προσωπικό του νομού και της Περιφέρειας , που απ’ την πλευρά του άσκησε πίεση, ώστε το μήνυμα προς την πολιτική ηγεσία να είναι ξεκάθαρο. Όταν υπάρχει συνεργασία και διάθεση θετικής συμβολής, έρχονται και οι λύσεις.

Ως Ένωση Αγρινίου καταστήσαμε σαφές στη διάρκεια της σύσκεψης ότι μια τέτοια, άνευ λόγου απώλεια εισοδημάτων για τους κτηνοτρόφους μας, δεν υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον, δεν συμβιβάζεται με τις διακηρύξεις του ίδιου του υπουργείου για την στήριξη του τελευταίου ίσως προπύργιου της εθνικής οικονομίας.

Προσωπικά χαίρομαι ιδιαίτερα για την ανταπόκριση του Υπουργείου και του Οργανισμού.

Τώρα αναμένουμε τις τεχνικές λεπτομέρειες των κινήσεων που θα κάνει το υπουργείο και ο ΟΠΕΚΕΠΕ, στη βάση των όσων δεσμεύτηκε η πολιτική ηγεσία».

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις