Με το σύνθημα "Δεν πάει άλλο, κάτω τα χέρια από τον Έλληνα  Παραγωγό & Καταναλωτή"

Την Κυριακή  7 Σεπτεμβρίου 2014, έξω από την  Διεθνή  Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), θα  πραγματοποιηθεί εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών της Θεσσαλονίκης  από τον Αδέσμευτο Αγροτικό Σύλλογο Δράμας σε συντονισμό με την Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών κατά των ανεκπλήρωτων υποσχέσεων του Υπουργείου προς τους Έλληνες Παραγωγούς.

Στόχος της εκδήλωσης είναι η ανάδειξη των οξυμένων προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο γενικότερος κλάδος των Ελλήνων Παραγωγών  καθώς και οι επιπτώσεις τους στον Έλληνα Καταναλωτή.     

Πιο συγκεκριμένα,  παρά την υπόσχεση μείωσης του κόστους παραγωγής  -  τα έξοδα αυξάνονται σταθερά κάθε χρόνο, ενώ η υπόσχεση για στήριξη μεταποίησης και εξαγωγής των Ελληνικών Αγροτικών προϊόντων όχι μόνο δεν οδήγησε σε αυξημένη εξαγωγή αλλά στην  Ελληνοποίηση ομοειδών  προϊόντων.  Το συνταξιοδοτικό όριο των αγροτών παραμένει στα 67 έτη παρά τις υποσχέσεις για μείωσης του στα 62 έτη.  Η υπόσχεση για στήριξη  εγκατάστασης νέων αγροτικών προιόντων μέσω "farmer markets" αντικρούεται πλήρως  από την Κρατική απαγόρευση για απευθείας πώληση  στον Έλληνα καταναλωτή,  ενώ η υπόσχεση για δικαιότερο σύστημα αποζημιώσεων   από φύσικα φαινόμενα επισκιάζεται από τεράστιες καθυστερήσεις και αποζημιώσεις "ψίχουλα".

Ανησυχίες προκαλεί η νέα "Κοινή Αγροτική Πολιτική" καθώς θεωρείται ως ταφόπλακα των Ελλήνων παραγωγών - κτηνοτρόφων.   

Με το σύνθημα "Δεν πάει άλλο, κάτω τα χέρια από τον Έλληνα  Παραγωγό & Καταναλωτή" οι Έλληνες Παραγωγοί απαιτούν την ανάκτηση  εμπιστοσύνης μεταξύ κράτους, αγροτών και Πολιτών-καταναλωτών.  

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις