Εγγραφή των παραγωγών κονδυλων πατάτας στο Φυτοϋγειονομικό Μητρώο

ΚΙΛΚΙΣ.Ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με το υπ’ αρίθμ. 13370 / 155570 / 13.12.2013 έγγραφο της Δνσης Προστασίας Φυτικής Παραγωγής του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων , το οποίο αναφέρεται στη ισχύουσα εθνική νομοθεσία,

1.      Οι παραγωγοί κονδύλων πατάτας, τόσο για φύτευση όσο και για φαγητό, υπόκεινται σε καθεστώς συστηματικών φυτοϋγειονομικών ελέγχων και απαιτείται να εγγράφονται στο Φυτοϋγειονομικό Μητρώο που διατηρείται στη Δνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της οικείας Περιφερειακής Ενότητας και επικαιροποιείται κάθε έτος.
2.      Εφόσον οι κόνδυλοι πατάτας προορίζονται για φύτευση (σπορά) οι ειδικές φυτοϋγειονομι9κές απαιτήσεις που  καθορίζονται στο παράρτημα IV, Μέρος Α’, Κεφάλαιο II σημείο 18.1 του ΠΔ 365/2002(Α’ 307)όπως ισχύουν.

Κατόπιν αυτού καλούνται όλοι οι παραγωγοί κονδύλων πατάτας να εγγραφούν στο Φυτοϋγειονομικό Μητρώο που τηρείται στην υπηρεσία μας ή να το επικαιροποιήσουν οι ήδη εγγεγραμμένοι όσον αφορά
·        Την στρεμματική έκταση καλλιέργειας τρέχοντος καλλιεργητικού έτους
·        Την παραγωγή σε ποσότητα κατά είδος (πατάτα φαγητού, πατατόσπορος για ίδια χρήση)
·        Τον τόπο αποθήκευσης

Λόγω του ότι ο κύριος όγκος παραγωγής βρίσκεται στην περιοχή Παιονίας, παρακαλούνται οι παραγωγοί να απευθύνονται στο Τοπικό Γραφείο της υπηρεσίας μας στο Πολύκαστρο  (τηλ. 23430 – 23923 κα Γρηγοριάδου Αλεξάνδρα και κα Κελεσίδου Μαρία)

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις