UNICEF: «Τα παιδιά της ύφεσης»

Πλούσια κράτη με παιδιά φτωχά. Αυτή είναι η εικόνα στον κόσμο μετά από 6 χρόνια οικονομικής κρίσης, όπως τη σκιαγραφεί έκθεση της UNICEF, με τίτλο: «Τα παιδιά της ύφεσης». Προκύπτει ότι ακόμα και στις βιομηχανικά ανεπτυγμένες χώρες υπάρχουν παιδιά που μεγαλώνουν σε συνθήκες φτώχειας.

Σε 41 από τις πιο πλούσιες χώρες του κόσμου ζουν 76,5 εκατ. παιδιά κάτω από το όριο της φτώχειας, δηλαδή 2,6 εκατ. παιδιά περισσότερα σε σχέση με το 2008. Αυτό σημαίνει ότι οι οικογένειές τους διαθέτουν εισόδημα μικρότερο από το 60% του μέσου όρου του ευρωπαίου εισοδήματος.

Στην Ελλάδα, τη Λιθουανία και την Ισπανία πάνω από το 36% των παιδιών ανήκει σε αυτή την κατηγορία. Το αντίστοιχο ποσοστό στις ΗΠΑ είναι 32% και στην Ιταλία 30%. Εξάλλου, όπως υπογραμμίζεται στην έκθεση που παρουσιάστηκε χθες στη Ρώμη, στην Ελλάδα το μέσο οικογενειακό εισόδημα γύρισε 14 χρόνια πίσω.

Ενδεικτικά υπογραμμίζεται στη μελέτη ότι στην Ελλάδα το μέσο οικογενειακό εισόδημα είχε επιστρέψει το 2012 σε επίπεδα ανάλογα του 1998. Για την Ισπανία, την Ιρλανδία αλλά και το Λουξεμβούργο, η υποχώρηση φτάνει τη δεκαετία, για την Ισλανδία τα 9 χρόνια και για την Ιταλία, την Ουγγαρία και την Πορτογαλία τα οκτώ.
 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις