Στα όρια τους οι αγρότες

Στη συνάντηση  που έγινε χτες στο ΥΠΑΑΤ με την Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ.Γ.Καρασμάνης δεσμεύτηκε  για άλλη μια φορά ότι δεν θα φορολογηθούν οι ενισχύσεις, περιμένουμε  να το δούμε στην πράξη με την αλλαγή της ΠΟΛ.

Επίσης ανέφερε ότι μέχρι το τέλος του 2014 θα γίνουν όλες οι πληρωμές για τα βιολογικά, ΕΦΚ πετρελαίου και το 50% της Ενιαίας Ενίσχυσης .Τέλος για τα βοσκοτόπια είπε ότι στις επόμενες αναμένεται να δοθεί  λύση και ότι θα πληρωθούν οι κτηνοτρόφοι 100% με βάση αυτό που εισέπραξε κάποιος το 2012,χωρίς όμως να δεσμευθεί για το κομμάτι της εξισωτικής.

Ακόμη έγινε ενημέρωση  της Νέας ΚΑΠ από τον κ.Μελά όπου βρεθήκαμε προ τετελεσμένων με τα καινούρια στοιχεία που ακούσαμε εφόσον έγινε χωρίς διαβούλευση .Επανέρχεται για ακόμη φορά στο προσκήνιο το ζήτημα με την Νέα ΚΑΠ που δίνει τη χαριστική βολή στον παραγωγικό αγρότη και ευνοεί την περαιτέρω διαχείριση στους πόρους των ενισχύσεων και βάζει φρένο σε οποιαδήποτε μορφή παραγωγικής διαδικασίας.

Σε αναμονή των δεσμεύσεων του υπουργού, όπου αν δεν πραγματοποιηθούν απευθύνουμε κάλεσμα σε όλους τους αγρότες και κτηνοτρόφους για οποιαδήποτε μορφή αντίδρασης αποφασίσουμε.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις